Yalnız Mesajı Göster

Et Yemekleri - Lübnan Üsulu Kuzu Tart Yemeği Yapılışı

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Yemekleri - Lübnan Üsulu Kuzu Tart Yemeği Yapılışı






Et yemekleri - Lübnan Üsulu Kuzu Tart yemeği yapılışı
Et yemekleri - Lübnan Üsulu Kuzu Tart yemeği yapılışı




  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 1 kg kuzu kıyma
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı tahin
  • 12 adet limon suyu
  • 1 çay kaşığı toz yeni bahar
  • 1 çay kaşığı toz kakule
  • 1 çorba kaşığı şam fıstığı
  • 1 çay kaşığı summak
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay kaşığı kuru maya (ılık suda eritilmiş)
Tarifin Hazırlanışı
  • Kıyma ve soğanlar renk değiştirinceye kadar tencerede pişirilir
  • Ardından yoğurt,tahin,şam fıstığı,limon suyu,baharatlar,tuz ve karabiber ilave edilerek 2 dakika daha kısık ateşte pişrilir ve kenara alınır
  • Hamuru hazırlamak için un,süt,yağ ve maya karıştırılır ve üstü kapalı bir şekilde oda sıcaklığında 45 dakika dinlendirilir
  • Dinlenen hamur ceviz büyüklüğünde toplara ayrılırak düzleştirilir
  • Orta kısımlarına kıyma karışımı yayılır ve 180 derece de hamurların alt kısımları kahverengi olana kadar pişirilir
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla