Konu
:
Et Yemekleri - Lübnan Üsulu Kuzu Tart Yemeği Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Et Yemekleri - Lübnan Üsulu Kuzu Tart Yemeği Yapılışı
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Et Yemekleri - Lübnan Üsulu Kuzu Tart Yemeği Yapılışı
Et yemekleri - Lübnan Üsulu Kuzu Tart yemeği yapılışı
Et yemekleri - Lübnan Üsulu Kuzu Tart yemeği yapılışı
1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
1 kg kuzu kıyma
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı tahin
12 adet limon suyu
1 çay kaşığı toz yeni bahar
1 çay kaşığı toz kakule
1 çorba kaşığı şam fıstığı
1 çay kaşığı summak
3 su bardağı un
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı ılık süt
1 çay kaşığı kuru maya (ılık suda eritilmiş)
Tarifin Hazırlanışı
Kıyma ve soğanlar renk değiştirinceye kadar tencerede pişirilir
Ardından yoğurt,tahin,şam fıstığı,limon suyu,baharatlar,tuz ve karabiber ilave edilerek 2 dakika daha kısık ateşte pişrilir ve kenara alınır
Hamuru hazırlamak için un,süt,yağ ve maya karıştırılır ve üstü kapalı bir şekilde oda sıcaklığında 45 dakika dinlendirilir
Dinlenen hamur ceviz büyüklüğünde toplara ayrılırak düzleştirilir
Orta kısımlarına kıyma karışımı yayılır ve 180 derece de hamurların alt kısımları kahverengi olana kadar pişirilir
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul