Yalnız Mesajı Göster

Et Yemekleri-Pırasalı Bonfile (4 Kişilik)

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Yemekleri-Pırasalı Bonfile (4 Kişilik)






Et Yemekleri-Pırasalı Bonfile (4 Kişilik)
Pırasalı Bonfile (4 Kişilik)



Malzemeler

500 gr Küp Şeklinde Keilmiş Yağsız Bonfile

1 Çorba Kaşığı Soya Sosu

1 ÇorbaKaşığı Susam Yağı

1 Çorba Kaşığı Üzüm Likörü

2 Çay Kaşığı Mısır Nişastası

500 gr Pırasa

3 Adet Küçük Taze Soğan

2 Çay Kaşığı Sıvıyağ

2 Çay Kaşığı Şeker

1/2 Su bardağı Et Suyu

2 Çorba Kaşığı ince Dilimlenmiş Maydanoz

Tuz , Karabiber



Yemeğin Tarifi

Bir kabın içinde et parçalarını, et suyunu, mısır nişastasını, soya sosunu, 1 çorba kaşığı susam yağını, karabiberi, tuzu ve üzüm likörünü karıştırın Yarım saat buzdolabında bekletin


Pırasayı ve soğanı enine ince ince doğrayın Çin tavasının içinde sıvı yağı ısıtıp etleri 1-2 dakika pişirin(sadece dışı biraz kahverengileşsin) İçine pırasa ve soğanı ekleyip, 3-4 dakika daha tavada çevirip, tabağa alın Üzerine süslemek için maydanoz serpiştirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla