Yalnız Mesajı Göster

Et Yemekleri - Finlandiya Üsulu Rezeneli Yahni Tarif Yapılışı

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Yemekleri - Finlandiya Üsulu Rezeneli Yahni Tarif Yapılışı






Et yemekleri - Finlandiya Üsulu Rezeneli Yahni tarif yapılışı


  • 500 gr kuzu but (kuşbaşı doğranmış)
  • 1 adet soğan (4’e kesilmiş)
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 adet rezene (tel tel doğranmış)
  • 12 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 12 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 12 bağ dereotu
  • 2 bardak su

Tarifin Hazırlanışı
  • Soğan,et,su,tane karabiber,dereotu ve defne yaprağını yaklaşık 1 saat tıngırdatın
  • Ardından etleri rezeneleri ialave edin ve 15 dakika daha pişirme işlemine devam edin
  • Ayrı bir kapta limon kabuğu,portakal kabuğu,süzme yoğurt,yumurta sarısı ve hardalı karıştırarak tencereye ilave edin ve 5 dakika daha pişirin

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla