07-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföyde Mantarlı Dana Kuşbaşı Tarifi Yapılışı
Milföyde Mantarlı Dana Kuşbaşı Tarifi Yapılışı
Milföyde Mantarlı Dana Kuşbaşı Tarifi - Milföyde Mantarlı Dana Kuşbaşı Yapılışı - Mantarlı Dana Kuşbaşı Nasıl Yapılır - Mantarlı Dana Kuşbaşı Malzemeleri
İçindekiler:
1 kg Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
10 adet arpacık soğan
1 çorba kaşığı un
150 gr mantar (dilimlenmiş)
8 adet milföy hamuru
1 adet yumurta
Tuz, tane karabiber
(arzu edilen miktarda, dövülmüş)
Tarif:
• Hızlı ateşte ve karıştırarak, etleri yaklaşık 7-8 dak soteleyip, bir tabağa alın
• Orta ateşte ve karıştırarak, soğanalr sararıncaya kadar, yaklaşık 5 dak Etleri ilave edip, unu serpin Karıştırarak 2 dak pişirin
• Ateşi kısıp, tavaya kapak kapatın ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 45-60 dak pişirin
• Tuz ve karabiber serpip, karıştırın Mantarları ilave edip, harmanlayın
• 1 adet milföy hamurunu, düz ve hafif unlu bir yüzeyde, porsiyonluk fırın kabının kenarlarını da kaplayacak şekilde inceltip, fırın kabına yerleştirin Tabanının kenarlarına hafifçe bastırarak yerleştirin 4 adet fırın kabını aynı şekilde milföy hamuru ile kaplayarak hazırlayın İçlerine mantarlı etleri paylaştırın
• Kalan milföy hamurlarını düz ve hafif unlu bir yüzeyde malzemelerin üzerlerini kapatacak şekilde inceltip, üzerlerine yerleştirin Kenarlarına hafifçe bastırarak yapıştırıp, fazla hamurları kesin Üzerlerine fırça yumurta sürün Önceden ısıtılmış 2000C fırında, üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 20-25 dak pişirin
|
|
|