07-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Dana Tarifi Yapılışı
Mantarlı Dana Tarifi Yapılışı
Mantarlı Dana Tarifi - Mantarlı Dana Yapılışı - Mantarlı Dana Nasıl Yapılır - Mantarlı Dana Malzemeleri
İçindekiler:
750 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 adet orta boy soğan
(ince piyaz doğranmış)
1 çorba kaşığı un
425 ml kırmızı şarap
350 ml et suyu (kaynar)
150 gr mantar
(büyükleri iri doğranmış)
Tuz, tane karabiber
(arzu edilen miktarda, dövülmüş)
Tarif:
• Zeytinyağından bir çorba kaşığı ayırın Kalan zeytinyağını ısıtıp, etleri katın Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 6-7 dak soteleyin Bir tabağa alıp, sıcak tutun
• Tavaya kalan zeytinyağını koyup, soğanları katın Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 6-7 dak soteleyin Karıştırmaya devam ederek, etleri katın ve unu serpip, 1-2 dak daha soteleyin
• Karıştırmaya ara vermeden şarap ve et suyunu ilave edin Tuz ve karabiber serpip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 60-70 dak pişirin Yemeğin suyu azalıp, çok koyulaşırsa biraz daha kaynar su ilave edin
• Mantarları ekleyip, 10 dak daha pişirin Sıcak servis yapın
|
|
|