Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Dana Tarifi Yapılışı

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Dana Tarifi Yapılışı






Mantarlı Dana Tarifi Yapılışı
Mantarlı Dana Tarifi - Mantarlı Dana Yapılışı - Mantarlı Dana Nasıl Yapılır - Mantarlı Dana Malzemeleri





İçindekiler:

750 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı

3 çorba kaşığı zeytinyağı

3 adet orta boy soğan

(ince piyaz doğranmış)

1 çorba kaşığı un

425 ml kırmızı şarap

350 ml et suyu (kaynar)

150 gr mantar

(büyükleri iri doğranmış)

Tuz, tane karabiber

(arzu edilen miktarda, dövülmüş)



Tarif:

• Zeytinyağından bir çorba kaşığı ayırın Kalan zeytinyağını ısıtıp, etleri katın Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 6-7 dak soteleyin Bir tabağa alıp, sıcak tutun

• Tavaya kalan zeytinyağını koyup, soğanları katın Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 6-7 dak soteleyin Karıştırmaya devam ederek, etleri katın ve unu serpip, 1-2 dak daha soteleyin

• Karıştırmaya ara vermeden şarap ve et suyunu ilave edin Tuz ve karabiber serpip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 60-70 dak pişirin Yemeğin suyu azalıp, çok koyulaşırsa biraz daha kaynar su ilave edin

• Mantarları ekleyip, 10 dak daha pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla