Yalnız Mesajı Göster

Oktay Usta Güveç Tarifi Yapılışı

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Oktay Usta Güveç Tarifi Yapılışı






Oktay Usta Güveç Tarifi Yapılışı
Oktay Usta Güveç Tarifi

kuzu kuşbaşı güveci - kuzu güveç

Malzemeler:

8 kişilik


5-6 adet patlıcan

2 adet kuru soğan

5-6 adet domates

1 kilogram kuzu kuşbaşı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

5-6 adet sivribiber

10 diş sarımsak

1,5 su bardağı kaynamış su

1 demet bütün maydanoz

2 yemek kaşığı tereyağı

karabiber

tuz

arzuya göre 1 çay kaşığı kimyon


Hazırlanışı:


1 Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suyun içine alın Soğanları ince, ince yemeklik doğrayın Güveç tenceresine yıkanmış ve et ile beraber ekleyin Zeytinyağını ilave edip etler bıraktıkları suyu çekene dek kavurun


2 Sırayla üslerine yemeklik doğranmış sivribiber, dörde bölünüp büyük doğranmış patlıcan, sarımsak, soyulup küp, küp doğranmış domates ve maydanoz demetini yayın En son olarak tereyağını koyup tuz, karabiber ve kimyonu serpip kaynamış suyu üstüne gezdirin

Alıntı Yaparak Cevapla