Konu
:
Oktay Usta Güveç Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Oktay Usta Güveç Tarifi Yapılışı
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Oktay Usta Güveç Tarifi Yapılışı
Oktay Usta Güveç Tarifi Yapılışı
Oktay Usta Güveç Tarifi
kuzu kuşbaşı güveci - kuzu güveç
Malzemeler:
8 kişilik
5-6 adet patlıcan
2 adet kuru soğan
5-6 adet domates
1 kilogram kuzu kuşbaşı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
5-6 adet sivribiber
10 diş sarımsak
1,5 su bardağı kaynamış su
1 demet bütün maydanoz
2 yemek kaşığı tereyağı
karabiber
tuz
arzuya göre 1 çay kaşığı kimyon
Hazırlanışı:
1
Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suyun içine alın
Soğanları ince, ince yemeklik doğrayın
Güveç tenceresine yıkanmış ve et ile beraber ekleyin
Zeytinyağını ilave edip etler bıraktıkları suyu çekene dek kavurun
2
Sırayla üslerine yemeklik doğranmış sivribiber, dörde bölünüp büyük doğranmış patlıcan, sarımsak, soyulup küp, küp doğranmış domates ve maydanoz demetini yayın
En son olarak tereyağını koyup tuz, karabiber ve kimyonu serpip kaynamış suyu üstüne gezdirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul