Yalnız Mesajı Göster

Et Yemekleri - Kuzu Tandır Ve Kuzu Haşlama(Resimli) Tarifi (Yapılışı )

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Yemekleri - Kuzu Tandır Ve Kuzu Haşlama(Resimli) Tarifi (Yapılışı )






Et yemekleri - Kuzu tandır ve kuzu haşlama(resimli) tarifi (yapılışı )


[SIZE="4"]Malzemeler:

Kuzu ön kol (ben yarım kilo için tarif veriyorum) kemiğinden ayrılmış Kasabınızdan özel olarak isteyin

1/2 çay bardağı zeytinyağ

1 yemek kaşığı limon,Tuz

1/2 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı:

1) Eti fırın tepsisine yatırıyoruz Bir bardak içinde zeytinyağ, limon ve tuzu karıştırıyoruz Etin her tarafına bu karışımdan sürüyoruz Hem altına hem üstüne Sonra 130 derece fırına sürüyoruz 30 dakikada bir etin tersini çeviriyoruz 5 defa ters yüz ederek 2,5 saat fırında pişiriyoruz Suyunu salıp çekmesi lazım

2) Fırından tepsiyi çıkarıyoruz Sıcak suyu ete ekliyoruz Sonra üzerine folyo örtüp 1,5 saat daha pişiriyoruz Sonra çıkarıp didiyoruz Ben servis yapmadan önce didilmiş şekilde biraz daha fırına sürdüm üzeri daha güzel kızardıYumuşacık bir etimiz oluyor[/SIZE

MALZEMELER:

4 Adet Kuzu Gerdan (kemikli)

3 Patates

Tuz

Pul Biber

Sarımsak(İstenirse)


YAPILIŞI:

Etler düdüklüye üstüne geçecek kadar su iel konur ve kapağı kapatılmadan 15 dk kaynatılır Bu arada Biriken köpüğü alınır Daha sonra patatesler soyulur Haşlanırken ezilmesin diye 2'ye bölünerek konur ve düdüklünün kapağı kapatılır 30 dk kadar haşlandıktan sonra yemeğimiz hazır Pişen yemeğe tuzu atılır Servis edilirken istenirse dövülmüş sarımsak ve pul biber ilave edilirAFİYET OLSUUUUUUUUUUUUUN



canım çekti

Alıntı Yaparak Cevapla