Konu
:
Et Yemekleri - Kuzu Tandır Ve Kuzu Haşlama(Resimli) Tarifi (Yapılışı )
Yalnız Mesajı Göster
Et Yemekleri - Kuzu Tandır Ve Kuzu Haşlama(Resimli) Tarifi (Yapılışı )
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Et Yemekleri - Kuzu Tandır Ve Kuzu Haşlama(Resimli) Tarifi (Yapılışı )
Et yemekleri - Kuzu tandır ve kuzu haşlama(resimli) tarifi (yapılışı )
[SIZE="4"]Malzemeler:
Kuzu ön kol (ben yarım kilo için tarif veriyorum) kemiğinden ayrılmış
Kasabınızdan özel olarak isteyin
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı limon,Tuz
1/2 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı:
1) Eti fırın tepsisine yatırıyoruz
Bir bardak içinde zeytinyağ, limon ve tuzu karıştırıyoruz
Etin her tarafına bu karışımdan sürüyoruz
Hem altına hem üstüne
Sonra 130 derece fırına sürüyoruz
30 dakikada bir etin tersini çeviriyoruz
5 defa ters yüz ederek 2,5 saat fırında pişiriyoruz
Suyunu salıp çekmesi lazım
2) Fırından tepsiyi çıkarıyoruz
Sıcak suyu ete ekliyoruz
Sonra üzerine folyo örtüp 1,5 saat daha pişiriyoruz
Sonra çıkarıp didiyoruz
Ben servis yapmadan önce didilmiş şekilde biraz daha fırına sürdüm
üzeri daha güzel kızardı
Yumuşacık bir etimiz oluyor
[/SIZE
MALZEMELER:
4 Adet Kuzu Gerdan (kemikli)
3 Patates
Tuz
Pul Biber
Sarımsak(İstenirse)
YAPILIŞI:
Etler düdüklüye üstüne geçecek kadar su iel konur ve kapağı kapatılmadan 15 dk kaynatılır
Bu arada Biriken köpüğü alınır
Daha sonra patatesler soyulur
Haşlanırken ezilmesin diye 2'ye bölünerek konur ve düdüklünün kapağı kapatılır
30 dk kadar haşlandıktan sonra yemeğimiz hazır
Pişen yemeğe tuzu atılır
Servis edilirken istenirse dövülmüş sarımsak ve pul biber ilave edilir
AFİYET OLSUUUUUUUUUUUUUN
canım çekti
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul