07-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur Tepsili Et Tarifi (Yapılışı )
Hamur Tepsili Et tarifi (yapılışı )
Malzemeler
• 2 adet patlıcan
• 1 kabak
• 1 patates
• 1 havuç
• 2 domates
• 2 yeşil biber
• 250 gr kuşbaşı et veya tavuk eti
• 1 demet maydanoz
• 1 demet dereotu
• 1 demet taze nane
• taze soğan
• taze sarmısak
• 1 kaşık margarin
• tuz
• karabiber
Hamuru İçin
• 50 gr yağ
• 1 çay bardağı kaşar (rendelenmiş)
• 1 /2 demet nane
• biraz buzlu su
• 2 adet taze soğan
• 2 dal dereotu
• tuz
Hamur Tepsili Et Tarifi
1 Bir kaşık yağı ve eti tencereye koyup, soteleyin içine uzunlamasına küçük doğranmış patlıcanları, kabağı, patatesi de ekleyin Hepsini beraber sote edin
2 Domatesi, biberi, taze soğanı, dereotunu, naneyi ilave edin Kendi suyu ile ateşte 15 dakika pişirin
3 Başka bir kapta un, yağ, rendelenmiş kaşar, nane ve buzlu su ile bir hamur yapıp, tepsi büyüklüğünde açın
4 Pişirdiğiniz sebzeli eti, fırın tepsisine koyup, üzerini hazırladığınız hamurla kapatın Fırında kızarana kadar pişirin
|
|
|