Yalnız Mesajı Göster

Et Yemekleri - Kuzu Etli Ankara Tavasi

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Yemekleri - Kuzu Etli Ankara Tavasi






Et yemekleri - Kuzu Etli Ankara Tavasi
Kuzu Etli Ankara Tavasi,Kuzu Etli Ankara Tavasi,Kuzu Etli Ankara Tavasi


Malzemeler


1 kg kuzu eti

1 bardak pirinç

½ bardak nohut

1 kaşık kuş üzümü

2 kaşık çam fıstığı

1 kaşık margarin

karabiber tuz

Yemek Tarifi


Kuzu etini yağlı kısımdan almış; nohudu da akşamdan ıslatmış olun Eti bir kişilik parçalara bölün ve 7bardak su ile kaynamaya bırakın, üzerinde biriken köpüğü ayırırsınız Nohudu ise ayrı bir kapta haşlayın; yumuşadığı vakit suyunu süzerek et tenceresine ilave edin Kapağını kapatarak orta ateşte kaynatmaya devam edin

Et kıvama gelince büyük bakır bir tava içinde pilavı usulüne göre pişirmeye başlayın Su olarak ta tenceredeki et suyunu kullanın Kuş üzümü ve fıstığı küçük bir tavada kızartın, pişen pilava ekleyin en sona etleri pilavın bulunduğu tavanın üzerine yerleştirerek 170derecede 5dk kızartın Sıcak olarak servise sunun


alinti

Alıntı Yaparak Cevapla