Yalnız Mesajı Göster

Yemek Tarifleri /Ana Yemekler /Patlıcan Paçası Yapılışı

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Tarifleri /Ana Yemekler /Patlıcan Paçası Yapılışı






yemek tarifleri /ana yemekler /Patlıcan Paçası yapılışı
Patlıcan Paçası yapıl
Patlıcan Paçası


İsterseniz ana yemek isterseniz et yemeklerinin yanında garnitür olarak sunabileceğiniz patlıcan paçası tarifi MSN Kadın’da!




Patlıcan Paçası




Malzemeler,

3 adet orta boy patlıcan

6 adet orta boy domates

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı toz şeker

2 diş sarımsak

Yarım yemek kaşığı sirke

Damak tadınıza göre tuz

Hazırlanışı,

Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun

Orta kalınlıkta şeritler halinde doğrayın

Patlıcanların acısını almak ve kararmasını önlemek için limonlu ve tuzlu suda 15 dakika bekletin

Sürenin sonunda patlıcanları sudan çıkarıp süzün

Yayvan ve derin bir tencereye patlıcanları dizin

Domates ve sarımsağın kabuklarını soyun

Mutfak robotuna; domates, sarımsak, sirke, tuz, zeytinyağı ve toz şekeri alın

Tüm malzemeler püre haline gelene kadar mutfak robotunda çekin

Domatesli sosu patlıcanların üzerine dökün

Orta dereceli ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin

Dilerseniz yoğurtla servis yapabilirsiniz

Afiyet olsun

ışı,Patlıcan Paçası yapılışı,Patlıcan Paçası yapılışı,

Alıntı Yaparak Cevapla