Yalnız Mesajı Göster

Yemek Tarifleri - Çoban Kavurma

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Tarifleri - Çoban Kavurma






Yemek tarifleri - çoban kavurma
çoban kavurması






Malzemeler

500 gr kuzu eti yada dana eti (küçük doğranmış),

1/2 ActiFry kaşığı zeytinyağı,

1 ActiFry kaşığı elma sirkesi,

2 adet domates,

3 adet çarliston biber,

¼ ActiFry kaşığı tuz,

1/4 ActiFry kaşığı kuru kekik,

1/4 ActiFry kaşığı tatlı kırmızı toz biber,

1 diş sarımsak,

4 adet lavaş ekmeği
Yapılışı

1- Domatesleri dörde; biberleri ikiye kesip çekirdeklerini temizleyin Her ikisini de küp küp doğrayın Sarımsağı soyup incecik doğrayın

2- Kuzu etlerini zeytinyağı, sirke, tatlı toz biber ile birlikte karıştırıp 30 dakika marine edin

3- Pişirme haznesine sıvı yağı koyup ActiFry’ı çalıştırın 2 dakika sonra etleri ilave edin ve 10 dakika pişirin

4- Domates, çarliston biber, kekik ve sarımsakları ekleyip 7 dakika daha pişirmeye devam edin Tuz ile tatlandırdıktan sonra 3 dakika daha pişirin Çoban kavurmayı lavaş ekmeklerinin içine paylaştırıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla