Yalnız Mesajı Göster

Et Yemekleri - Etli Topalak Tarifi (Yapılışı )

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Yemekleri - Etli Topalak Tarifi (Yapılışı )






Et yemekleri - Etli Topalak tarifi (yapılışı )
Malzemeler


1 kg yağsız dana kıyması

1 yemek kaşığı salça

1 su bardağı köftelik bulgur

margarin yağı-etsuyu veya sıcak su

1 adet yumurta

1 demet maydanoz

2 yemek kaşığı un

Tuz-karabiber-kekik

1 adet soğan

1 su bardağı haşlanmış nohut


Yapılışı


Geniş bir kabın içine eti, bulguru, yumurtayı ince kıyılmış maydanozu, unu, soğanı, tuzu ve baharatları koyup köfte hazırlar gibi iyice yoğrulur Macun haline gelince ufak ufak yuvarlaklar yapılır Diğer tarafta genişçe bir tencereye iki yemek kaşığı margarini eritip içine bir kaşık un konup kavrulur Salçası da konduktan sonra nohutta katılarak 6-7 bardak sıcak su veya et suyu konur Kaynadıktan sonra diğer tarafta bekleyen etli malzememizi tencereye boşaltır 15-20 dakika hafif ateşte pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla