Konu
:
Et Yemekleri - Etli Topalak Tarifi (Yapılışı )
Yalnız Mesajı Göster
Et Yemekleri - Etli Topalak Tarifi (Yapılışı )
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Et Yemekleri - Etli Topalak Tarifi (Yapılışı )
Et yemekleri - Etli Topalak tarifi (yapılışı )
Malzemeler
1 kg yağsız dana kıyması
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı köftelik bulgur
margarin yağı-etsuyu veya sıcak su
1 adet yumurta
1 demet maydanoz
2 yemek kaşığı un
Tuz-karabiber-kekik
1 adet soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yapılışı
Geniş bir kabın içine eti, bulguru, yumurtayı ince kıyılmış maydanozu, unu, soğanı, tuzu ve baharatları koyup köfte hazırlar gibi iyice yoğrulur
Macun haline gelince ufak ufak yuvarlaklar yapılır
Diğer tarafta genişçe bir tencereye iki yemek kaşığı margarini eritip içine bir kaşık un konup kavrulur
Salçası da konduktan sonra nohutta katılarak 6-7 bardak sıcak su veya et suyu konur
Kaynadıktan sonra diğer tarafta bekleyen etli malzememizi tencereye boşaltır
15-20 dakika hafif ateşte pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul