Yalnız Mesajı Göster

Et Yemekleri - Balsamik Soslu Biftek

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Yemekleri - Balsamik Soslu Biftek






Et Yemekleri - Balsamik Soslu Biftek
Balsamik Soslu Biftek

Özel misafirleriniz için özel bir lezzet: balsamik soslu biftek… Sarımsak, zeytinyağı ve balsamik sirkeyle tatlandırılmış bifteği haşlanmış sebze ya da patates püresiyle servis yapabilirsiniz



Balsamik Soslu Biftek



Malzemeler,
3 parça dana biftek
3 yemek kaşığı balsamik sirke
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Hazırlanışı,
Sarımsakların kabuklarını soyup rendeleyin
Kâsede sirke, zeytinyağı ve sarımsağı iyice karıştırın
Hazırladığınız sosu her bir bifteğin üzerine sürün
Biftekleri buzdolabında yarım saat bekletin
Tavaya bir miktar sıvıyağ alıp kızdırın
Çok yüksek ateşte bifteklerin iki tarafını 1 dakika kızartın
Fırın tepsinin tabanını alüminyum folyo ile kaplayın
Biftekleri tepsiye dizin
Hava almayacak şekilde üzerini folyoyla kaplayın
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin
Biftekleri fırından çıkarmadan 5 dakika önce tuz ve karabiberini serpin
Haşlanmış sebze ya da patates püresiyle servis yapın
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla