Konu
:
Et Yemekleri - Balsamik Soslu Biftek
Yalnız Mesajı Göster
Et Yemekleri - Balsamik Soslu Biftek
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Et Yemekleri - Balsamik Soslu Biftek
Et Yemekleri - Balsamik Soslu Biftek
Balsamik Soslu Biftek
Özel misafirleriniz için özel bir lezzet: balsamik soslu biftek… Sarımsak, zeytinyağı ve balsamik sirkeyle tatlandırılmış bifteği haşlanmış sebze ya da patates püresiyle servis yapabilirsiniz
Balsamik Soslu Biftek
Malzemeler,
3 parça dana biftek
3 yemek kaşığı balsamik sirke
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Hazırlanışı,
Sarımsakların kabuklarını soyup rendeleyin
Kâsede sirke, zeytinyağı ve sarımsağı iyice karıştırın
Hazırladığınız sosu her bir bifteğin üzerine sürün
Biftekleri buzdolabında yarım saat bekletin
Tavaya bir miktar sıvıyağ alıp kızdırın
Çok yüksek ateşte bifteklerin iki tarafını 1 dakika kızartın
Fırın tepsinin tabanını alüminyum folyo ile kaplayın
Biftekleri tepsiye dizin
Hava almayacak şekilde üzerini folyoyla kaplayın
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin
Biftekleri fırından çıkarmadan 5 dakika önce tuz ve karabiberini serpin
Haşlanmış sebze ya da patates püresiyle servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul