Yalnız Mesajı Göster

Et Yemekleri-Kuzu Pirzolası Pane

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Yemekleri-Kuzu Pirzolası Pane






Et yemekleri-Kuzu Pirzolası Pane
Kuzu Pirzolası Pane



Malzemeler

1 kg kuzu pirzolası (10 adet)

1/2 çay kaşığı tuz

taze çekilmiş karabiber

1 su bardağı ayçiçek yağı

1 su bardağı un

3 yumurta (1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ve 1 çorba kaşığı su katılarak çırpılmış)

1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi ya da galeta unu

Sos Yağı için:

3 çorba kaşığı margarin

1/4 limonun suyu

1/4 çay kaşığı kıyılmış maydanoz

1/4 çay kaşığı tuz

beyazbiber



Yemeğin Tarifi

Kuzu pirzolalarını bıçağın sırtıyla hafifçe bastırarak inceltin Fazla yağlarını kesip, Tuz ve biberi serpin Yumurta-yağ-su karışımını hazırlayın


Pirzolaları una, yumurtalı karışıma ve ufalanmış bayat ekmek içine bulayıp pane edilmek üzere hazır hale getirin


Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın Yağ kızınca kuzu pirzolalarını tavaya koyup, bir kez altüst ederek, 7-8 dakika, her iki yanı da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin


Diğer yanda sos yağının bütün malzemesini karıştırın 2 cm çapında bir rulo haline getirip, yağlı kağıda sarın Buzdolabında sertleştirin Pane kuzu pirzolalarını önceden ısıtılmış tabaklarda, üstlerine birer parça Metrdotel yağı koyarak sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla