Konu
:
Güveçte Patatesli Et Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Güveçte Patatesli Et Tarifi
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveçte Patatesli Et Tarifi
Güveçte patatesli et tarifi
Güveçte patatesli et hazırlanışı
MALZEMELER:
1 kg kuşbaşı et
2 patates
3 domates
5 yeşil biber
Karabiber
Salça
Zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
Etleri yumuşayıncaya kadar düdüklü tencerede pişiriyoruz
Patatesleride küp küp doğrayıp kızartıyoruz
Yarım çay bardağı zeytinyağı koyduğumuz kapta, doğradığımız domates ve biberleri yumuşayıncaya kadar pişirip,geniş bir kapta kızarttığımız patates ve pişirdiğimiz etlerle karıştırıyoruz
Kişi sayısına göre fırına dayanıklı kaplara paylaştırıyoruz
Yemeğin fırında pişerken kurumaması için,1 kaşık salçayı 1 su bardağı et suyunda ezip biraz karabiberle tatlandırarak kaplara kaşıkla bölüştürüyoruz
200 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişiriyoruz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul