Yalnız Mesajı Göster

Güveçte Patatesli Et Tarifi

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveçte Patatesli Et Tarifi






Güveçte patatesli et tarifi
Güveçte patatesli et hazırlanışı




MALZEMELER:

1 kg kuşbaşı et
2 patates
3 domates
5 yeşil biber
Karabiber
Salça
Zeytinyağı

HAZIRLANIŞI:

Etleri yumuşayıncaya kadar düdüklü tencerede pişiriyoruzPatatesleride küp küp doğrayıp kızartıyoruzYarım çay bardağı zeytinyağı koyduğumuz kapta, doğradığımız domates ve biberleri yumuşayıncaya kadar pişirip,geniş bir kapta kızarttığımız patates ve pişirdiğimiz etlerle karıştırıyoruzKişi sayısına göre fırına dayanıklı kaplara paylaştırıyoruzYemeğin fırında pişerken kurumaması için,1 kaşık salçayı 1 su bardağı et suyunda ezip biraz karabiberle tatlandırarak kaplara kaşıkla bölüştürüyoruz200 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişiriyoruz
alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla