Konu
:
Yemek Tarifleri /Ana Yemekler /Zeytinyağlı Kabak Dolması Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Yemek Tarifleri /Ana Yemekler /Zeytinyağlı Kabak Dolması Yapılışı
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yemek Tarifleri /Ana Yemekler /Zeytinyağlı Kabak Dolması Yapılışı
yemek tarifleri /ana yemekler /Zeytinyağlı Kabak Dolması yapılışı
Zeytinyağlı Kabak Dolması yapılışı,Zeytinyağlı Kabak Dolması yapılışı
Zeytinyağlı Kabak Dolması
Az malzemeyle hem nefis hem de lezzetli bir akşam yemeği hazırlamak istiyorsanız zeytinyağlı kabak dolması tarifi tam size göre! Dilerseniz yoğurtla servis yapabilirsiniz
Zeytinyağlı Kabak Dolması
Malzemeler,
5 adet kabak
Yarım su bardağı pirinç
3 adet orta boy soğan
2 adet orta boy domates
Yarım demet dereotu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı domates salçası
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Hazırlanışı,
Dolmanın harcını hazırlamak için soğan ve domatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın
Doğranmış domates ve soğanları orta büyüklükte bir kaba alın
Pirinci bol suyla yıkayıp fazla suyunu süzdürün ve soğanların üzerine ekleyin
Dereotunu bol suyla yıkayıp incecik kıyın ve harca ilave edin
Zeytinyağı, tuz, karabiber, toz şeker ve limon suyunu harca ekleyin
Tüm malzemeler özleşene kadar karıştırın
Kabakların kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün
Kabakların içini kaşık yardımıyla oyun
Hazırladığınız harcı kabakların içine doldurun
Kabakları tencereye dizip üstlerini domates dilimleriyle kapatın
2 su bardağı su ve salçayı iyice karıştırın
Tenceredeki kabak dolmalarının üzerine gezdirerek dökün
Orta ateşte pirinçler pişinceye kadar pişirin
Kabak dolmasını kendi tenceresinde soğuttuktan sonra servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul