Yalnız Mesajı Göster

Yemek Tarifleri /Ana Yemekler /Zeytinyağlı Kabak Dolması Yapılışı

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Tarifleri /Ana Yemekler /Zeytinyağlı Kabak Dolması Yapılışı






yemek tarifleri /ana yemekler /Zeytinyağlı Kabak Dolması yapılışı
Zeytinyağlı Kabak Dolması yapılışı,Zeytinyağlı Kabak Dolması yapılışı





Zeytinyağlı Kabak Dolması


Az malzemeyle hem nefis hem de lezzetli bir akşam yemeği hazırlamak istiyorsanız zeytinyağlı kabak dolması tarifi tam size göre! Dilerseniz yoğurtla servis yapabilirsiniz




Zeytinyağlı Kabak Dolması



Malzemeler,

5 adet kabak

Yarım su bardağı pirinç

3 adet orta boy soğan

2 adet orta boy domates

Yarım demet dereotu

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yarım limonun suyu

1 tatlı kaşığı toz şeker

2 su bardağı su

1 yemek kaşığı domates salçası

Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Hazırlanışı,

Dolmanın harcını hazırlamak için soğan ve domatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın

Doğranmış domates ve soğanları orta büyüklükte bir kaba alın

Pirinci bol suyla yıkayıp fazla suyunu süzdürün ve soğanların üzerine ekleyin

Dereotunu bol suyla yıkayıp incecik kıyın ve harca ilave edin

Zeytinyağı, tuz, karabiber, toz şeker ve limon suyunu harca ekleyin

Tüm malzemeler özleşene kadar karıştırın

Kabakların kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün

Kabakların içini kaşık yardımıyla oyun

Hazırladığınız harcı kabakların içine doldurun

Kabakları tencereye dizip üstlerini domates dilimleriyle kapatın

2 su bardağı su ve salçayı iyice karıştırın

Tenceredeki kabak dolmalarının üzerine gezdirerek dökün

Orta ateşte pirinçler pişinceye kadar pişirin

Kabak dolmasını kendi tenceresinde soğuttuktan sonra servis yapın

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla