Konu
:
Tırnak Batması Tedavisi
Yalnız Mesajı Göster
Tırnak Batması Tedavisi
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tırnak Batması Tedavisi
Tırnak batması hastalığı pek çok kişinin başına gelen rahatsızlıklardan birisidir
Önemli tırnak hastalıkları arasında yer alan tırnak batmasının tedavisiyle ilgili bilgileri bu yazımızda okuyacaksınız
Tırnağın yanlardan tırnak yatağınabatması, yatak içinde büyümesinin en önemli sebepleri dar ayakkabı giyinmek veya tırnağı yanlış kesmekten olur
Ayak parmağı, özeliklede baş parmağın tırnağını keserken düz kesilmelidir, şayet oval kesilirse gelişirken yandan tırnak yatağına batar
Tırnak uclarının tırnak yatağında gelişmesi ile birlikte yatak yaralanır ve tırnak büyümeye devameder
Tırnak kenarları derinin altında kalır buna ?caro luxurians?? yani serbet şekilde gelişme gösteren anlamına gelir
Tetbir:
Şeker hastasının sinirleride zayıfladığından ayak parmaklarındaki bu tür rahatızlıklar alğılayamayabilir ve buda rahatsızlığın hızlı yayaılmasına sebep olur
Tırnak yatağındaki bu tür yaralanmalar hemen enfeksiyona sebep olabililir
Bu nedenle tırnak bakımı ve doğru ayakkabı giymek önemlidir
Teşhis:
Tırnağın tırnak yatağını yarması, önce buranın kızarmasına sonrada sarımsı bir renk alamasına neden olur
Bu durumun doktor tarafından teşhisi kolaydır, şayet enfeksiyona bakteri ve mantarlarda karışmışsa laboraturlarda muayenelerin yapılması ve uygun tedavi yönteminin kulanılması şarttır
Tedavi:
Ortodoks tıpta tırnağın üstüne çıkan ve yabancılaşan et parçası (deri) gümüşnitratla yakılır ve böylece deri ölür veya sıvı azotla (krioterapi) ile tedavi edilir
Krioterapide uygulanan sıvı azot -195 derecede olduğunda dokuyu öldürür
Ortodoks tıbba göre çekilir veya amaliyatlar yapılır
Alternatif tipta ise iltihaplı parmak üzerine sinirliot sarılırsa veya sefa kremi sürülürse iltihap dışarı akar ve rahatsızlık geçer
Gökçek iksirini alınırsa iltihaplanmaya sebep olan bakteri ve mantarlar immün sistemi tarafından yokedilir
Benim ayak baş parmaklarımın tırnakları sürekli tırnak yatağına batıyordu
Çok çeşitli yöntemler kulandım sinirliot sarğısı ve sefa kremi geçiçi bir rahatlama sağlıyorlardı
Gökçek İksirin?den sonra böyle bir rahatsızlığımın olduğunu unuttum
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul