Konu
:
Körili Pirinç Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Körili Pirinç Pilavı
03-01-2007
#
1
Ergenekon
Körili Pirinç Pilavı
Körili pirinç pilavı
Biraz zeytin, biraz soğan, biraz köri, pilavınızı büyülemeye yeter
Malzemeler:
500 ml tavuk suyu
1 soğan
200 gr pirinç
2 çorba kaşığı sıvıyağ
250 gr tavuk göğsü, tuz
1 demet taze soğan, karabiber
250 gr çekirdeksiz siyah zeytin
1 çorba kaşığı köri, 125 gr süt kreması
Nasıl Hazırlanır:
1) Tavuk suyunu ısıtın
Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın
1 çorba kaşığı yağı tencerede kızdırıp soğan ve pirinci içinde 3 dakika kadar kavurun
Karışıma tavuk suyunu ekleyip kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin
2) Bu arada taze soğanı ayıklayıp ince halkalar halinde doğrayın
Zeytinleri ikiye bölün
3) Tavuk göğsünü küpler halinde doğrayın
Kalan yağı bir tavada kızdırıp eti kavurun
Soğanın yarısını ekleyip kavurmaya devam edin
4) Etin üzerine köri serpip kavurmaya devam edin
Süt kremasını ilave edip karışımı kaynatın
Zeytin ve kalan soğanı ekleyin
5) Pirinç pilavını körili karışıma ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın
Tabaklara alıp üzerine soğan halkaları serptikten sonra servis yapın
Ergenekon