07-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ceviz Suyunun Faydaları
Ceviz sağlığımız için en önemli bitkilerden bir tanesidir Ceviz suyunun sağlığımız açısından ne gibi faydaları olduğunu öğrenmek istiyorsanız sizler için yaptığımız araştırmayı kesinlikle okumalısınız Bakalım ceviz suyunun da sağlığımız açısından ne gibi faydaları varmış?

Ceviz yaprağının kan durdurucu-sıkıştırıcı, kuvvetlendirici tonik ve bağırsak kurtlarını veya solucanlarını düşürücü etkisi vardır
Yaprak çayı, sindirim bozukluklarında, kabızlıkta, iştahsızlıklarda ve kan temizliğinde etkilidir Başarıyla kullanıldığı öteki hastalıklar ise, ş ve sarılıktır
İştah açıcı, kan şekerini düşürücü ve kuvvet verici etkileri vardır
Deri hastalıklarında antiseptik olarak haricen kullanılır
Ceviz yaprağı kaynatılarak, tüm sıraca, frengi , egzema, herpes (uçuk) ve raşitik hastalıklarda, kemik çürümesinde, kemik deformasyonunda ve ayrıca, iltihaplı el ve ayak tırnaklarında kullanılabilen çok etkili bir banyo katkısı elde edilir
Favus ve uyuz hastalıklarında, hasta bölgeler, taze ceviz yaprağının kaynama suyu ile yıkandığında, kısa sürede düzelme görülecektir
Bu suyla yapılan banyolar, yıkamalar, ergenlik sivilcesine, iltihaplı egzemalara, ayak terine ve kadınların akıntılarına iyi gelir
Ağız boşluğu iltihabı, dişeti, boğaz ve gırtlak hastalıklarında gargara yapılmalıdır
Ceviz yaprağının kaynama suyu banyo suyuna eklendiğinde, donuk kabarcıkları iyileşir
Ceviz yaprağı kaynama suyu, hızlı saç dökülmelerinde de kafa derisine friksiyon (ovarak sürme) yapmakla kullanılır
Bu sıvı ayrıca, kafa bitine karşı da çok etklidir
Haziran ortasında toplanan cevizlerden, mide, karaciğer ve kanı temizleyen, mide yorgunluğunu ve bağırsak çürüklüğünü gideren çok etkili bir ceviz tentürü elde edilir Bu tentür, ayrıca kan koyuluğuna karşı da çok yararlıdır
ÖNEMLİ UYARI: İçerdiği tanen maddesi duyarlı kişilerde bazen mide bulantısı veya kusmaya yol açabilir Bunun dışında, ceviz yaprağının bilinen bir yan etkisi yoktur
CEVİZ YAPRAĞI ÇAYI
1- Yarım veya bir tatlı kaşığı ince kıyılmış yaprak, orta boy 1 su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır, 4-5 dakika demlendirilir ve süzülür Gün boyunca 1 veya 2 bardak yudumlanarak içilir 2- Yarım veya bir tatlı kaşığı ince kıyılmış yaprak, orta boy 1 su bardağı dolusu soğuk suya eklenir, kaynama derecesine kadar ısıtılır ve 2-3 dakika boyunca hafif ısıda kaynatılır Süzülen çay kullanıma hazırdır Günde 2-3 bardak içilir
BANYO HAZIRLAMAK: Tam banyolar için, iki büyük avuç ince kıyılmış yaprak, akşamdan 2-3 lt suya eklenir Sabahleyin hafif ateşte 4-5 dakika kaynadıktan sonra süzülür ve banyo suyuna eklenir Gerektiğinde, bitki miktarı bir misli arttırılabilir
|
|
|