Konu
:
Hamilelikte Astım Hastalığı
Yalnız Mesajı Göster
07-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Astım sık görülen üst solunum yolu hastalıklarından birisidir
Daha önce benimde yaşadığım bu rahatsızlığı ilaç tedavisi ile atlatmıştım
Gebelik döneminde astım rahatsızlığı hakkında bilgileri okumak ve hamilelikte astım için yapılması gerekenler hakkında fikir sahibi olmak istiyorsanız bu yazımızı okuyabilirsiniz
Astım, nefes almada her ikisi de önemli olan soluk borusu ve bronşların uyarımına tepkinin veya duyarlılığın artması ile tanımlanan bir solunum yolu hastalığıdır
Kontrol altında olmayan astım hamilelik döneminde ciddi bir durum olabilir
Annede yüksek kan basıncına, prematüre doğuma, düşük kilolu veya daha küçük bebeklere neden olabilir
Astım tedavisi İçin şu anda kullanılan ilaçlar güvenlidir
Araştırmalar, solunum yoluyla kullanılan ilaçlar kullanan annelerin bebeklerinin daha az etkilendiğini gösterir, çünkü annenin kan dolaşımına daha az ilaç girmektedir
Astımlı hamile kadınların çoğu güvenli bir hamilelik, doğum süreci ve doğum geçirebilirler
Bir kadın hamile değilken şiddetli astım krizleri geçiriyorsa hamilelik döneminde de şiddetli krizler geçirebilir
Hamileyken, oksijen tüketiminiz yaklaşık % 25 artar
Bu yüzden astım tedavisi hamilelikte çok önemlidir
Dolayısıyla bebek büyümek ve gelişmek için ihtiyacı olan oksijeni alabilir
Hamilelikten önce uygulanan tedavi yöntemi büyük olasılıkla hamilelikte de kullanılır
Bu, hamilelik öncesi ve hamileyken astım için verilen ilaçları kapsar
Astım ilaçlarının bebeğe zararı var mı ?
Solunum yolu ile kullanılan ilaçların çoğu (hepsi değil) gebelikte güvenlidir
Diğer yandan ilaç tedavisi uygulanmaması durumunda ortaya çıkacak riskler, ilaçlara bağlı olası risklerden çok daha yüksektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul