Konu
:
Suut Kökü
Yalnız Mesajı Göster
Suut Kökü
07-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Suut Kökü
Suut Kökü Bitkisi Özellikleri Nelerdir - Suut Kökü Yetiştiriciliği - Suut Kökü Hakkında
SUUT KÖKÜ
(Cyperus longus)
Papirüsgiller familyasındandır
Diğer adları kök enfiye,nezle kökü
Cyperus türleri bataklık bölgelerde yetişen genellikle köksaplı bir yada çok yıllık otsu bitkilerdir
5 m’ye kadar boylananları olur,genellikle üç köşe gövdelidirler
Üretimi tohumla yada ilkbahar- sonbaharda kökten ayırmayla yapılır
Bitkinin köksapı çorbalara,pasta ve şekerlemelere baharat olarak eklenir
Yaşlandıkça yoğunlaşan kendine özgü bir aroması vardır
Tarihte sevilen ve sık kullanılan bir baharatken günümüzde gözden düşmüştür
Halk hekimliğinde en çok nezle tedavisinde kullanılır
Köksap temizlenip toz haline getirilir burna çekilince aksırtır ve tıkalı olan burun deliklerinin açılmasını sağlar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul