Konu
:
Komar
Yalnız Mesajı Göster
Komar
07-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Komar
Komar Bitkisi Özellikleri Nelerdir - Komar Yetiştiriciliği - Komar Hakkında
KOMAR
(Rhododendron ponticum)
Fundağiller familyasındandır
Diğer adları kara ağu, orman gülü, zelenika
10 metre boylarında kışın yapraklarını dökmeyen bir ağaç türüdür
10-20 cm uzunluktaki derimsi sert yaprakları kısa saplı ve eliptiktir
Mavimsi-mor renkli çansı çiçeklerinin 5-20 si bir aradadır
Çok tohumlu bir kapsül olan meyvesi 2-3 cm uzunluktadır
Karadeniz dağlarında bolca bulunur
Yapraklarının ağrı kesici , idrar söktürücü, romatizma ağrılarını giderici, tansiyon düşürücü etkileri vardır
Bunun için 1 litre kaynar su 20 gram kurutulmuş yaprak üzerine dökülür, 10 dakika demlendikten sonra süzülerek günde iki-üç kez birer bardak içilir
Dikkat doz aşımı tehlikelidir!
Doğu Karadeniz ormanlarında bulunan Komar ve Zifin yada Sarı ağu bitkilerinin nektarlarından arıların yaptığı bala “Delibalé denir
Bu balın tazesi zehirlenmelere hiç değilse sarhoşluğa yol açmakta ;ancak eskimiş yada kaynatılmış ballarda zehirlenme görülmemektedir
“ Bu köylerde onları şaşırtan bie şeyle karşılaştılar:Bir çok kovan vardı ve bu kovanlardaki peteklerden bal yiyen askerler kustular,ishal oldular ve içlerinden hiçbiri ayakta duramıyordu;az yiyenler körkütük sarhoş olmuş insanlara benziyorlardı
Bu durumda bir çoğu bir bozgun sonrasındaymış gibi yere serilmiş büyük bir umutsuzluk başlamıştır
Ertesi gün kimsenin ölmediği görüldü ve sarhoşluk yaklaşık olarak bir gün önce başladığı saatte geçti
Üçüncü ve dördüncü gün müshil almış gibi bitkin düşmüş halde ayaklandılar
”
Yukarıda kısaca değindiğimiz Zifin yada Sarı ağuyu Komarla karıştırmamak gerekir;Zifin hem sarı çiçekli
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul