Konu
:
Annesinin Ölümünü Bilmesi Atatürk'ün Gizemi
Yalnız Mesajı Göster
07-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Latife hanım İzmir'de Uşşakizadeler'in köşkünde kalıyordu
Hastalığına iyi gelsin diye Zübeyde hanım İstanbul'dan oraya gitmişti
Ancak ne var ki, rahatsızlığı artan Zübeyde hanım Uşşakizadeler'in evinde oğluna hasret vefat eder
Latife hanım ve Yaveri Salih Bey; Paşa'ya annesinin ölümünü nasıl bildireceklerini kara kara düşünmekteydiler
Çünkü O'nun dünyada en sevdiği insan olan annesinin ölümünden büyük bir üzüntü duyacağını bilmekteydiler
Annesinin ölümünden habersiz olan Mustafa Kemal, aynı saatlerde trenle çıktığı Yurt gezisinde uyumaktaydı
Gecenin ilerleyen saatlerinde gördüğü kabus gibi rüya yüzünden kan ter içinde uyanır
Bir sigara yakar ve zile basarak kompartımanındaki hizmetine bakan Ali Çavuş'u çağırıp: "Gördüğüm rüya canımı sıktı
" der
Ali Çavuş: "Hayırdır Paşam" deyince Atatürk de rüyasını anlatır: "Pek hayır olacağa benzemiyor
Kırlık bir y er dey misiz
Her taraf yeşillik
Birden bire bir sel geliyor, annemi alıp götürüyor
Endişe ediyorum
Yaverlere söyle, İzmir'e telgraf çekip annemin sağlık durumunu sorsunlar
"
Ve acı haber, kısa bir süre sonra Yaver Salih'in yolladığı şifreli telgraf ile gelir
Atatürk telgrafın şifreli olduğunu derhal anlayarak: "Annem öldü değil mi?" Ali Çavuş üzgün bir şekilde telgrafı uzatır: "Başınız sağ olsun Paşam
"
Gözleri yaşla dolan Atatürk: "Bana malum oldu
Bana malum oldu
Bunun kabusunu gördüm ben
Anam
Zavallı çilekeş anam
Benim anam öldü başka analar sağ olsun
" diyerek koltuğuna çöker
Ne yazık ki annesinin cenaze törenine katılamaz ve Yurt gezisini kesmeden, içi kan ağlayarak vatan hizmeti için yoluna devam eder
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul