07-26-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Menderesi Kandırdılar(Tarihteki Utanç İle İlgili Bilgiler)
Uykularım kaçıyordu, 'rakı iç' dediler
İmralı'da Menderes'in idam fotoğraflarını çektikten sonra geceleri uyuyamamaya başlamıştım Menderes'in o anları gözümün önünden hiç gitmedi Gidip komutanıma durumu anlattım 'Bir şey olmaz, akşamları yatmadan önce bir kadeh rakı al, bak nasıl uyursun ' dediler O zamana kadar hiç alkol almamıştım Artık rakı içip uyumaya başladım Alışık olmadığım için tesir ediyordu yani Öyle uyuyabiliyordum ancak Sonra geçti Ancak zaman zaman nüksediyor O anlar hiç aklımdan çıkmıyor Bir de bu fotoları benim çektiğimi kimse bilmez Karım ve çocuklarıma söyledim sadece
Menderes'in son saati
Menderes ile İmralı'ya indik Ben önüne geçip fotoğraf çekmeye başladım Menderes, iki askerin kollarında yürüyordu Arkasında ise subaylar vardı Hemen beni uyardılar 'Önden çekme, arkadan çek, biz görünmeyelim ' diye  Çünkü arkadan gelenlerin hepsi subay Kimisi İrtibat Bürosu'ndan, MBK'dan, kimisi 1 Ordu'dan, içinde hakimler de var Onlar görünmesin diye önden çekilmesini istemediler İdam işini sivil idarenin yaptığını anlatmak istiyorlardı Ama ben şoka girmiştim Çekemiyordum Birisi 'çeksene' diye bağırınca o son yolculuk fotoğrafını çekebildim ancak  
Biraz daha ilerleyince idam sehpasını gördüm İrkildim Köşeyi dönünce, orada meydan var, meydanda sehpa var Görecek o sehpayı, görünce ne yapacak diyorum ben kendi kendime Hiçbir şey demedi, önüne bakarak yine sakin bir vaziyette sehpaya doğru yürüdü Ama Menderes çok rahattı İnançlı adam tabii, Allah'a kavuşacak Bunları hesaplamış Onun bu rahat tavrı beni de rahatlattı
Menderes, adaya iner inmez komutanın odasına götürüldü İdam hükmü okundu "Menderes, Allah milletimize zeval vermesin " dedi "İdama gitmeden önce hoca ile görüşmek ister misiniz?" dediler o odada "Hemen beş dakika görüşeyim " dedi Hemen orada beş dakika görüştü Görüştükten sonra orada beyaz gömleği giydirdiler Aşağı yukarı onbeş yirmi dakika geçti Birileri iki de bir içeri girip çıkıyorlardı Beni bekliyorlardı "Daha hazır değil mi, daha hazır değil mi?" diye sıkıştırıyorlardı Makinenin ayarlarını yapıyordum İmamla görüştükten sonra orada beyaz gömleği giydirmişler İdam sehpasına doğru yürümeye başladık Sıralama böyle Sehpada bir resim var Hoca "Şehadet getirelim " dedi, kelime-i şehadet getirdiler Orada boynunda iple sakin bir vaziyette durduğu bir resim var Menderes'in yan etrafa doğru bakan resmi Kime bakıyordu diye epey tartışıldı Hocaya bakıyordu, beraber kelime-i şehadet getiriyorlardı O resmi hiç unutamam
Menderes, asıldığı andan itibaren dönmeye başladı İdamlarda yarım saat sonra ölüm tahakkuk edermiş Hep beraber daha fazla orada beklemeden yan tarafa gazinoya geçtik Mini bir parti gibi bir şey hazırlamışlar Adanın üzümünden ikram ettiler Herkesle beraber yedik Herkes mutlu, herkes sevinçli Kuyrukların başı gitti diye, herkes neşe içindeydi Yarım saat sonra biz doktorla beraber sehpanın yanına gittik; ölüm tahakkuk etmiş mi, etmemiş mi diye Yarım saat içinde dili şişmişti Doktor muayene etti Öldüğünü söyledi Helikopterle ayrıldık oradan  
ZAMAN - PAZAR
|
|
|