07-26-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Polis Özel Harekat Nasıl Olunur
EĞİTİM PROGRAMLARI VE SÜRESİ
Madde 45 - Komiser yardımcılığı kursu eğitim programları, Eğitim Dairesi Başkanlığınca hazırlanır ve Genel Müdürün onayı ile yürürlüğe konulur
Kurslar en az 9 ay sürelidir
KURS SIRASINDAKİ SINAVLAR
Madde 46 - Kursta; ara, kurs bitirme, bütünleme, engel, engel bütünleme sınavları yapılır
Bir dersin kurs bitirme sınavına girebilmek için devamsız duruma düşmemiş olmak şarttır
Sınavlar 100 tam not üzerinden değerlendirilir Öğrencinin kurs bitirme, bütünleme, engel ve engel bütünleme sınavlarında başarılı olabilmesi için 100 tam not üzerinden 60 alması şarttır Ders başarı notu, ara sınav not ortalaması ile kurs bitirme veya bütünleme veya engel veya engel bütünleme sınav notunun aritmetik ortalamasıdır Bir dersten başarılı olmak için ders başarı notunun en az 60 olması gerekir
Bütünleme veya engel bütünleme sınavlarında başarısız olanların kursla ilişiği kesilir
KURSA DEVAM MECBURİYETİ
Madde 47 - İdarece kabul edilebilir mazeretleri sebebiyle kursun başlama tarihinden en çok 5 ders günü sonra kursa iştirak edenlerin devam etmedikleri süre devamsızlıktan sayılmaz 5 ders günü içinde kursa katılmayanlar kursa kabul edilmezler
Kursiyerlere kurs müddetinin 1/10 ders günü oranında izin verilebilir İzinli, raporlu veya izinsiz olarak kurs süresinin 1/10 ders gününden fazla devamsızlığı olan personelin kursla ilişiği kesilir Mazeretsiz olarak devamsızlık sebebiyle ilişiği kesilenler hakkında Emniyet Örgütü Disiplin Tüzüğü hükümleri uygulanarak bir daha herhangi bir kursa iştirak ettirilmezler
İZİNLER
Madde 48 - Kursiyerlere, yarı yıl izni, resmi tatil izni, evci izni, mazeret izni, günü birlik izin ve gece yatısı izni olmak üzere 6 tür izin verilebilir
Ek Madde 1- (Ek madde: 4/7/2005-2005/9130 B K Yön/3 mad)
Bu Yönetmelikte geçen yazılı sınavların soru ve cevapları, sınavdan sonra 24 saat içinde POL-NET'te yayımlanır
SEKİZİNCİ BÖLÜM : ÇEŞİTLİ HÜKÜMLER
YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILAN YÖNETMELİK
Madde 49 - 09/07/1993 tarihli ve 93/4633 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan "Emniyet Hizmetleri Sınıfı Personelinin Rütbe Yükselmeleri ile Görev Unvanlarında Uygulanacak Esaslara Dair Yönetmelik" yürürlükten kaldırılmıştır
Geçici Madde 1 - 4638 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanunun yürürlüğe girdiği 21/04/2001 tarihinden önce, 4 yıllık yüksek öğretim kurumlarından mezun olarak komiser yardımcılığı kursunu bitirenler ile bulunduğu rütbede 4 yıllık yüksek öğretim kurumlarından mezun olup (B) Grubundan (A) Grubuna geçen polis amirleri, (A) Grubunda değerlendirilir
Geçici Madde 2 - Başkomiserlik rütbesinden Emniyet Amirliği rütbesine ve 3 üncü sınıf Emniyet Müdürü rütbesinden 2 nci Sınıf Emniyet Müdürü rütbesine terfi için yapılacak yazılı sınav, 01/01/2002 tarihinden sonra terfi edecek personel için uygulanır
Geçici Madde 3 - 4638 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği 21/04/2001 tarihinde halen Emniyet Amiri rütbesinde bulunan ancak, eğitim yönünden (4) yıllık yüksek okul mezunu olmayan polis amirleri (4) yıllık yüksek öğretim kurumlarından mezun olmaları halinde (A) grubu polis amiri olarak değerlendirilir
YÜRÜRLÜK
Madde 50 - Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer
YÜRÜTME
Madde 51 - Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür
|
|
|