Konu
:
Osmanlı Mutfağında Etler Ve Kümes Hayvanları
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı Mutfağında Etler Ve Kümes Hayvanları
07-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı Mutfağında Etler Ve Kümes Hayvanları
Osmanlı mutfağında kebap kültürü - Osmanlı mutfağının özellikleri - Osmanlı yemek kültürüOsmanlı mutfağında kebap et olabilir, tavuk olabilir, balık olabilir, patlıcan yada başka herhangi bir yiyecek olabilir yeter ki su katmadan pişirilmiş olsun
Tüm kebap tariflerinde ortak bir yöntem uygulanırdı
Kuzu yada koyun eti önce küçük küçük doğranıyor tavuklar genellikle parçalanıyor yada parçalanmadan kemikleri çıkarılıyordu
Malzeme tuz ve baharatla iyice tatlandırılıyor ve uzunca bir soğan suyunda bekletiliyordu
Yahniler
Osmanlı mutfağında sulu pişirme yöntemini belirtir
yahnide su oranı çok önemli ne dibi tutacak kadar az nede haşlama olacak kadar çok olacak
Osmanlı mutfağında yahnilerde en çok kullanılan malzeme soğandır
Külbastı
Külbastı kuru ve sulu pişirme yöntemlerinin bir karışımıdır
genellikle parça etten çabuk pişen ciğer börek yada kemikleri çıkarılmış tavuktan külbastı yapılır
Köfteler
köfte bir pişirme yönteminden çok malzemenin hazırlanış biçiminin belirlendiği bir yemektir
parça etleri,kebap veya yahni yöntemleriyle pişirdikten sonra artan etleri bir şekilde değerlendirme ihtiyacı köftelerin ortaya çıkış nedenidir
Köfteler Osmanlı mutfağının ünlü yemeklerindendir
Osmanlı saray mutfağı ülkenin güney doğusundaki mutfak kültürlerinden etkilenerek yörenin çeşitli köftelerini mönüsüne kattı
İçliköfte ve kadınbudu köfte güneydoğu mutfağının İstanbul mutfağına armağanıdır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul