Yalnız Mesajı Göster

Kabala Ve Masonluk

Eski 07-25-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi

Kabala Ve Masonluk

Masonların Din Düşmanlığı

Masonlar, dini kabul etmedikleri gibi aynı zamanda dine ve dindarlara karşı da büyük bir düşmanlık beslemektedirler Bu düşmanlığa çoğu mason kaynağında rastlanır Medreseler, minareler ve dini hatırlatan herşey masonlara göre yıkılmalıdır Bu, dini kurumların masonları nasıl rahatsız ettiği aşağıdaki ifade de açıkça görülmektedir:
"Nasıl ki Milli Mecliste, hiç münasebet almadığı halde caminin sıralarından yükselen ezan sesi: Ben yaşıyorum, ölmedim, ölmeyeceğim diyen onun "Essela"sından başka bir şey midir? Memleket aydınlarının kulaklarını tırmalayan bu ses, hepimize ikaz ve basiret görevini ihtar eden bir hatırlatmadır" (Büyük Üstad Haydar Ali Kermen Hatırası Broşürü, Birlik Tek: Muh: Mahfili Yayını 1949 No:1 sf10)

Görüldüğü gibi, masonların batıl düşüncelerine göre kulaklarını "tırmalayan" ezan sesi, onlar için bir tür masonik görevin hatırlatmasıdır Varlığını devam ettiren din ahlakının ortadan kaldırılması, samimi dindar ve vatansever kimselerin susturulması, masonların en büyük görevidir Masonlar, din aleyhinde halka verilmesi gereken telkini ise şöyle ifade edilir:
"Halk olumlu bilim ve akıl ile eğitilirse, aydınlatılırsa, dinlerin boş inançları kendi kendine yıkılır" (Mimar Sinan, 1982 S44 sf14)
Bu büyük yanılgı, masonluğu ayakta tutan en önemli temellerden biridir Üstteki iddia bir yanılgıdır çünkü bilim ile dinin asla çelişmemekte tam tersine bilim dinin insanlara öğrettiği temel gerçekleri doğrulayan sonuçlar ortaya koymaktadır Ateist ideolojilerin büyük bir çöküntü yaşadığı günümüzde, pek çok bilim adamı Allah'ın varlığını delilleri ile ispatlamakta, din ile bilimin çatışmadığını ortaya koymakta ve bilim dünyasından da pek çok insan dine yönelmektedir Dolayısıyla masonların dini bilim yoluyla yıkma çabası, 19 yüzyıldan miras kalma bir yanılgı ve cehaletten başka bir şey değildir Masonluk, din ahlakını ortadan kaldırmak için çeşitli yöntemler kullanmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla