Konu
:
Yağlı Balık Felç Tehlikesini Azaltıyor
Yalnız Mesajı Göster
Yağlı Balık Felç Tehlikesini Azaltıyor
07-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yağlı Balık Felç Tehlikesini Azaltıyor
Yağlı Balık Felç Tehlikesini Azaltıyor[/b]
06
08
2008
Bilim adamları tonbalığı ve diğer yağlı balıkları yemenin hafıza kaybının önlenmesine katkı yaptığını ve felç tehlikesini de azalttığını tespit etti
Finlandiyadaki Kuopio Üniversitesinden bilim adamı Jyrki Virtanen, Omega-3 yağ
Bilim adamları tonbalığı ve diğer yağlı balıkları yemenin hafıza kaybının önlenmesine katkı yaptığını ve felç tehlikesini de azalttığını tespit etti
Finlandiyadaki Kuopio Üniversitesinden bilim adamı Jyrki Virtanen, Omega-3 yağ asidi bakımından zengin balık etlerini fırın ya da ızgarada pişirerek yemenin hafıza kaybı, bunama ve felç tehlikesinin azalmasına yol açtığını ifade etti
Balıkları yağda kızartmanın ise bu etkiyi göstermediği kaydedildi
Omega-3 yaş asidinin aynı zamanda som balığı, uskumru, ringa balığı ve sardalye gibi balıklarla ceviz gibi gıdalarda bulunduğ ifade edildi
Araştırmayı yapan bilim adamlarına başkanlık eden Virtanen, bunların kalp hastalıkları riskini de azalttığını kaydetti
Araştırma, 65 yaşının üzerindeki 3 bin 660 kişi üzerinde yapıldı
Araştırma yapılanların beyinleri 5 sene boyunca tarandı
Araştırmacılar, omega-3 bakımından zengin balıkları haftada en az 3 kere yiyen erkek ve kadınlarda hafıza kaybı riskinin yüzde 26 oranında azaldığını tespit ettiler
Omega-3 bakımından zengin balıkları haftada bir kez balık yemek de riski yüzde 13 oranında azaltıyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul