Konu
:
Soru:"Erkeklerde Kordonların Bağlanması"
Yalnız Mesajı Göster
07-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
iyi akşamalar hocam ben 31 yaşında bir bayanım çoçuk yapmadığım için ben rahim içi alet taktıramıyorum
hapla da korunamıyorum gebelikten korunmak için erkeğin *********** dışındaki korunma yöntemlerini öğrenmek istiyorum
aslında ben erkeklerin kordonlarınında bağlanmasını duymuştum bununla ilgili birşeyler söylerseniz sevinirim teşekkür ederim
Uzm
Dr
Mehmet KALKAN
06
03
11:05:29
vazektomi erkeklere ait bir korunma yöntemidir
Vazektomi, erkekte sperm hücrelerinin testislerden, depolandıkları bölgelere geçişinin cerrahi yöntemlerle kalıcı olarak bozulması işlemidir
Vazektomi işlemi sonrasında boşalma (ejakülasyon) esnasında boşalan sıvının dış görünüşünde ve miktarında hiç bir değişiklik olmaz, ancak sıvıda sperm hücreleri olmadığından gebelik oluşmaz
Vazektomi geri dönüşümsüz, sperm "kanallarında" ciddi hasar oluşturan bir yöntemdir ve tüplerin eski haline getirilmesi çok zordur
Kanalların yeniden açılmasına yönelik mikro-cerrahi ameliyatlar maliyeti yüksek ve başarı şansları düşük operasyonlardır
Bu ileride çocuk sahibi olmak isteyip istemediği konusunda kararsız olan erkeklere dahi uygulanmaz
Eşin rızası olmadan yapılan uygulamalarda eş boşanma başvurusunda bulunabilir
Bu nedenle eşin de rızası alınmalıdır
Kısa süren bir cerrahi işlemdir
Lokal anestezi altında (uyuşturularak) yapılan ufak bir kesiden vaz deferenslerin kesilip bağlanması şeklindedir
Hastanede kalmayı gerektirmez
Koruyuculuk oranı %100e yakın olmakla beraber uygulanan yöntem ve bazı bireysel özellikler nedeniyle çok nadiren gebelik oluşabilir (<%1)
Vazektomi ameliyatı sonrasında gebelikten koruyucu etki hemen başlamaz
Operasyon öncesinde depolanan spermlerin atılması için genellikle üç ay, 15- 20 boşalma gerekir
Çok ender görülen bir durum gebelik oluşmasıdır
En etkili doğum kontrol yönteminde bile koruyuculuk %100 değildir; %100 e yakındır
Yazının Orjinali için Lütfen
saglikdanis
com
adresini ziyaret ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul