07-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kışın Enerji Kaynağı: Pekmez
Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr Mehmet Öner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üzüm pekmezi ve üzümden yapılan tatlıların besleyici, enerji verici ve soğuktan koruyucu özelliği olduğunu söyledi
Kış aylarında yaygın olarak tüketilen bu gıda ürünlerinin, demir, kalsiyum ve potasyum mineralleri bakımından çok zengin olduğunu ifade eden Öner, "Ayrıca, kemik gelişimi yanında kansızlığı, halsizliği, zayıflığı ve ishali tedavi edici özelliği var" dedi
Öner, birer enerji kaynağı olan bu ürünlerin, özellikle gençler, hamile kadınlar, çocuklar, sporcular ve dışarıda çalışanlar tarafından tüketilmesi gerektiğini söyledi
Bütün gıdalar gibi üzüm ürünlerinin de temiz ortamda üretilmesi gerektiğini ifade eden Öner, bilinen yerlerden alışveriş yapılmasının önemli olduğunu kaydetti
Prof Dr Öner, üzümden yapılan tatlıların, evlerde hijyenik ortamda muhafaza edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi
Gaziantep in tarihi Elmacı Pazarı nda işyeri bulunan esnafın vitrinlerini de pekmez ve üzümden yapılan tatlı çeşitleri süslüyor
Üzüm pekmezi ve üzümden yapılan tatlı çeşitlerine, Gaziantep in yanı sıra çevre illerden gelenler de büyük ilgi gösteriyor
Kaynak : Bayposta com
|
|
|