Konu
:
Soğuğa Karşı Dut Herlesi
Yalnız Mesajı Göster
Soğuğa Karşı Dut Herlesi
07-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soğuğa Karşı Dut Herlesi
Dut pekmezinden yapılan ve sıcak olarak tüketilen herlenin soğuğa karşı vücut direncini artırıcı özelliğinden dolayı kış mevsiminde tüketilmesinin insan sağlığı açısından önemli olduğu bildirildi
Gümüşhane'de özel bir firma tarafından bu yıl ilk kez üretilen ve işletmeci Yusuf Büyükbayraktar tarafından vatandaşların beğenisine sunulan dut herlesine özellikle çevre illerden gelenlerin büyük ilgi gösterdikleri belirtildi
İşletmeci Yusuf Büyükbayraktar, herle kültürünün evlerde yıllarca yapıldığını belirterek Ticari manada ilk kez biz sunduk
Çok da isabetli oldu
Yolu Gümüşhane'ye düşen ve çevre illerden gelen mutlaka dut herlesini tadıyor ve memnun kalıyor
İstenmesi halinde evlere de servis yapıyoruz& dedi
Dut herlesinin yapılışı hakkında da bilgi veren işletmeci Büyükbayraktar, dut pestili şırasının kaynatılarak içine bal, süt, un ve su ilave edilip yarı akışkan bir halde hazırlandığını belirterek Soğuğa karşı vücut direncini artırıcı özelliğe sahiptir
kan yapıcı özelliğinden dolayı büyük faydalar sağlar
mide hastalıklarında, özellikle ülser hastalığına iyi gelir
astım ve bronşit hastalıklarında faydalıdır
Sporcular için bir enerji deposudur
Çocukların zeka gelişimine yardımcı olur
kalp ve damar hastalıkları ile nefes darlığına iyi gelir
& dedi
Büyükbayraktar, ikram edilirken üzerine fındık ezmesi konulduğunu da sözlerine ekledi
Kaynak : Bayposta
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul