Konu
:
Astıma Karşı Balık
Yalnız Mesajı Göster
Astıma Karşı Balık
07-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Astıma Karşı Balık
İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof
Dr
Hikmet Boyacıoğlu, batı toplumlarında astım hastalığının yaygınlaşmasındaki artışla ilgili bir araştırma yapıldığını söyledi
Boyacıoğlu, araştırmacıların, çalışmalarında beslenme üzerinde durduğunu anlattı:
''Araştırmacılar, Çocukluk Döneminde Alerji ve astım Uluslararası Çalışması'na kayıtlı 8 ve 13 yaş arasındaki çocuklarda astımla gıda tüketimini inceledi
Araştırmacılar, astım veya hırıltılı nefes ile turunçgil meyveler, sebze ve süt ürünlerinin tüketimi arasında belirgin bir ilişki bulamadı ancak balık ve tam tane hububat ürünleri tüketimiyle bir bağlantıya ulaştılar
''
Boyacıoğlu, çalışma sonucunda tam tane hububat ürünleri ve balığın astıma karşı koruyucu olabileceğinin belirlendiğini anlattı:
''Tam tane hububat ürünleri, örneğin buğdaydan öğütme sırasında kepek gibi hiçbir kısmının ayrılmadan elde edilen üründen yapılan gıda maddeleridir
Büyük porsiyonlarda tam tane hububat ürünleri ve balık tüketen çocuklar astım gelişme riskinde bir azalmaya sahip olabiliyor
Araştırmada, astım hastalığına sahip olma olasılığında tam tane hububat ürünü tüketenlerde yüzde 54 ve balık yiyenlerde ise yüzde 66 oranında bir azalma görüldü
''
Kaynak : Bayposta
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul