Konu
:
Her 100 Kişiden 11İnde Migren Görülüyor
Yalnız Mesajı Göster
07-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Her 100 kişiden 11inde migren görülüyor[/b]
03
04
2008
Migrenin toplumda en sık görülen baş ağrısı tipi olduğunu açıklayan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç
Dr
Figen Gökçay, "Batı toplumlarında migrenin görülme oranı erişkinler arasında yaklaşık yüzde 11 oranındadır
En yüksek oranlar yüzde 22-55 arasında görülür
Migrenin toplumda en sık görülen baş ağrısı tipi olduğunu açıklayan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç
Dr
Figen Gökçay, "Batı toplumlarında migrenin görülme oranı erişkinler arasında yaklaşık yüzde 11 oranındadır
En yüksek oranlar yüzde 22-55 arasında görülür
Yıllık görülme oranı kadınlarda yüzde 18, erkeklerde ise yüzde 6 oranındadır" dedi
*Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Ege Tıbbiyeliler Sosyal* Destek ve Yardım Derneği işbirliğiyle düzenlenen "Prof
Dr
Gürbüz Gümüşdiş 7
Ege Yöresi Dahili Tıp Günleri Kongresi"nde konuşan Doç
Dr
Gökçay, migrenin baş ağrılarının sıklığı, şiddeti açısından hastaların yaşam kalitelerini farklı düzeylerde etkilediğini söyledi
Migrenin tedavi planı belirlenirken sadece hastanın tanısı değil, beklentileri ve gereksinimlerinin de gözönünde bulundurulması gerektiğini açıklayan Doç
Dr
Gökçay, "Atak tedavisinde amaç migren ağrısının ilk 2 saat içinde tamamen kaldırılması ya da en azından yüzde 50 veya daha fazla oranda hafifletilmesidir
Migren atak tedavisinin tanımlanmış, standart bir tedavisi yoktur
Yapılan çalışmalarda pekçok tedavi alternatifinin etkin olduğu gösterilmiştir" diye konuştu
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul