Konu
:
Soru:"Uykusuzluk Ve Tansiyon Düşüklüğü"
Yalnız Mesajı Göster
07-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Merhaba, 28 yaşında bir bayanım
bebekliğimden beri gece uykusuna dalma sorunu yaşıyorum ve devamda ediyor
Kısaca açıklamam gerekirse erken saatlerde uyansam bile ortalama uykuya dalma sürem gece saat 4-5i buluyor, bu da gün içerisinde tabiiki sıkıntı yaratıyor
Fakat gece olduğunda fiziken kendimi daha iyi hissedip uyumam gereken saatte tabiri caizse cin kesiliyorum
Uyumaya yardımcı olsun diye ılık duş yapmak, karanlığa yakın sakin bir ortamda uyumak, kitap okumak ve melissa çayı içmek gibi şeyler yapıyorum
Yinede uyuyamıyorum
Bu arada belirteyim *****e karşı bir direncim var ve ***** aldığım zaman hiç uyumuyorum
***** alma sıklığımsa ayda 1i geçmez fakat o ayda bir ***** alımında ortalama 1- 1,5 şişe şarap veya 40 derece *****lu içkilerden bir küçük şişe içsemde herhangi bir sarhoşluk ve hatta çakırkeyiflik, denge kaybı, konuşma bozukluğu oluşmuyor
Sadece o gece hiç uyuyamıyorum
Bunun yanında kendimi bildim bileli hipotansiyon sahibiyim
Büyük tansiyonum 85- 100 değeri arasında iken küçük tansiyonum 35- 55 değerleri arasında
bunun sebep olduğu süekli yorgunluk, arada oluşan çarpıntı ve sürekli el ayak soğukluğuna uyku sorunuma eklenince günlük yaşam bazen çekilmez oluyor
Ailemde hem anne hem baba ebevyenlerinde böbrek ve kalp rahatsızlığı var
Genellikle yediğim yemekler akdeniz mutfağından
Margarin kesinlikle evimizde kullanmıyoruz
Nadiren tereyağı kullanıyoruz
Et konusunda da yağsız ve haşlamayı tercih ediyorum
Size verdiğim bu bilgiler ışığında uyku ve hipotansiyon sorunlarımın etkilerini nasıl giderebilirim ve bu konuda hangi uzmana danışmalıyım gittiğimde ona ekstradan belirtmem gereken birşeyler varmıdır?
Cevabınız için şimdiden teşekkürler
Prof
Dr
Ayhan BÖLÜK
29
21:15:09
merhaba;
uyku sorunu için polisomnografi imkanı olan bir birimde değerlendirimeniz; diğer sorunlar için psikiyatri uzmanına görünmeniz daha sağlıklı olacaktır
geçmiş olsun
Yazının Orjinali için Lütfen
saglikdanis
com
adresini ziyaret ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul