07-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamilelikte Bu Gıdaları Tüketmeyin!
Günlük hayatımızda kullandığımız ve doğal bitkiler olarak değerlendirdiğimizden zararlı olabileceğini düşünmediğimiz birçok ürün aşırı tüketildiğin de düşük riskini arttırır örneğin karanfil, fesleğen, biberiye, anason, pelin otu, hardal, sedefotu, sarı kantaron ve çuha çiçeği şüpheli bitkiler arasındadır
Hamilelikte kesinlikle tüketilmemesi gereken gıdalar
Kılıç, uskumru gibi balıklar ve özellikle ton balığı konservesi yüksek cıva içermeleri nedeni ile sakıncalıdır
Sosis, salam, sucuk gibi şarküteri ürünleri çok az ve çok pişmiş tüketilmelidir
çiğ yumurta, çiğ et, çiğ balık özellikle kabuklu deniz ürünleri tüketilmemelidir
Pastörize olmayan süt ve süt ürünleri ve taze peynir tüketilmemelidir
Yüksek doz A vitamini zararlıdır bu yüzden yüksek doz multivitamin ile karaciğer ve karaciğer ürünleri tüketilmemelidir
Aspartam ve sakarin net sonuçlar olmamakla birlikte kaçınılmalıdır
120oC'nin üzerindeki sıcaklıklarda hazırlanan kızartma ya da yüksek ısıda fırınlanmış gıdalar tüketilmemelidir
Hava almış ya da sızdırmış kutu–kavanoz gıdalar tüketilmemelidir
Donmuş gıdalar pişirilmeden önce tamamen, mutlaka buzdolabında çözülmeli, kesinlikle oda ısısında çözülmesi beklenmemelidir
çiğ ya da az pişirilmiş hazır gıdaların, tüketilmeden önce her yerinin eşit ısıtıldığından emin olunmalıdır
Gebeliğin ilk 4 ayında aromaterapi yağları kullanılmamalıdır
Kaynak: saglicaklakal com
|
|
|