Yalnız Mesajı Göster

Keten Tohumunun Faydaları..

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keten Tohumunun Faydaları..




GIDA olarak 10 bin yıldır kullanılan keten bitkisi, çok etkili bir gençlik ve güzellik kaynağı kolesterol düşürücü, felç, kanser, unutkanlık önleyici, bağırsak çalıştırıcı etkisi bulunan keten tohumu, yıllara inat sizi gençleştiriyor Uzmanlar, sıvı şeklinde, salataların üzerine serpiştirilerek veya günde bir çorba kaşığı şeklinde tüketmeyi öneriyor İşte mucize besinin yararları

Faydaları saymakla bitmiyor

cilt yapısını yeniler, parlaklık kazandırır

mide-bağırsak sorunlarına karşı iyi geliyor

bağırsakları yumuşatır

Kemikleri güçlendirir

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Menopoza bağlı şikâyetleri hafifletir

kalp-damar hastalıklarından korur

kolesterol, şeker seviyesini dengeler

yüksek tansiyonu düşürür

romatizmal hastalıkları önler

sinir sistemini güçlendirir

Hafızayı güçlendirir

Günde bir kaşık yeterli

Keten tohumunu kaynatılarak içilebilir, yada döverek, toz haline getirip, bir kaşık ağza atıldıktan sonra arkasından su içilebilirsiniz Çok özel bir tadı veya kokusu olmayan keten tohumu, kavrulunca güzel bir tada kavuşuyor Tohum şeklinde de tüketilebiliyorYemeklere, yoğurda, salatalara, müsliye, pasta, börek gibi unlu mamullere karıştırılabiliyor Günde 1-15 çorba kaşığı keten tohumu sağlıklı kalmak açısından yeterlilik gösteriyor



Kaynak : Baypostacom

Alıntı Yaparak Cevapla