Yalnız Mesajı Göster

Baldan Sonra Şimdi Süt Gündemde

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baldan Sonra Şimdi Süt Gündemde




Denetimlerde, hijyen şartları, ambajlama, depolama gibi unsurlara dikkat edilecek Ayrıca riskli görülen ürünler Bakanlık laboratuvarlarına gönderilecek gerekli incelemeleri yapılacak



Yapılacak denetimler sonucu, balda olduğu gibi ürünü Gıda Kodeksi'ne uymayan firmalar açıklanacak ve gerekli cezai işlem uygulanacak



Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Erten, hijyenik şartlar, kalıntı ve birincil üretimden taşınan riskler bakımından süt ve süt ürünlerinin A grubu riskli ürünler kabul edildiğini belirterek, şunları söyledi: ''Bu riskler nedir? bakteriyel yük, brucella, tüberküloz gibi birincil üretimden taşınan riskler bu ürünlerde çok önemli Birincil üretimde olmayıp ürünü işleme sırasında bulaşan riskler var, katkı maddelerinin riski var Sonra ambalajlar önemli, soğuk hava deposunda muhafazası, soğuk zincirin kırılmadan taşınması çok önemli, ve bunun pazara taşınması çok önemli''





Kaynak : Baypostacom

Alıntı Yaparak Cevapla