Yalnız Mesajı Göster

Omega-3, Alzheimer Riskini Düşürüyor

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Omega-3, Alzheimer Riskini Düşürüyor




özellikle balıkta bulunan Omega-3 yağ asitleri Alzheimer hastalığına yakalanma riskini düşürüyor Neurology” isimli tıp dergisinde yayınlanan araştırmaya göre Omega-3 yağ asitleri, meyve, sebze ve kuruyemişten zengin beslenen insanların Alzheimer hastalığına yakalanma riskleri düşebiliyor 65 yaş üstü 8000 kişinin beslenme şeklini inceleyen bilim adamları, düzenli olarak kanola, keten tohumu ve fındık yağı gibi bol miktarda Omega-3 içeren yağlardan tüketen kişilerde Alzheimer riskinin yüzde 60 oranında düştüğünü ortaya koydular Meyve ve kuruyemiş yiyenlerde ise bu riskin yüzde 30 oranında düştüğü görüldü
Kaynak: saglicaklakalcom

Alıntı Yaparak Cevapla