Konu
:
Omega-3, Alzheimer Riskini Düşürüyor
Yalnız Mesajı Göster
Omega-3, Alzheimer Riskini Düşürüyor
07-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Omega-3, Alzheimer Riskini Düşürüyor
özellikle balıkta bulunan Omega-3 yağ asitleri Alzheimer hastalığına yakalanma riskini düşürüyor
Neurology” isimli tıp dergisinde yayınlanan araştırmaya göre Omega-3 yağ asitleri, meyve, sebze ve kuruyemişten zengin beslenen insanların Alzheimer hastalığına yakalanma riskleri düşebiliyor
65 yaş üstü 8000 kişinin beslenme şeklini inceleyen bilim adamları, düzenli olarak kanola, keten tohumu ve fındık yağı gibi bol miktarda Omega-3 içeren yağlardan tüketen kişilerde Alzheimer riskinin yüzde 60 oranında düştüğünü ortaya koydular
Meyve ve kuruyemiş yiyenlerde ise bu riskin yüzde 30 oranında düştüğü görüldü
Kaynak: saglicaklakal
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul