Konu
:
Soru:"Fibrokist"
Yalnız Mesajı Göster
07-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
hocam 28 yaşında 1 çocuk annesiyim 1 yıl önce göğüslerimdeki ağrı sebebiyle dokttora gittim ultrason çekidi iki göğüsümdede fibrokist var denildi doktor bana herhangibir zararı olmadığını 2
birçocuğumolduğunda emzirmede kaybolacağını söyledi
yanlız 6veya8aydabir ultrason çekip yinede takip edelim dedi
amcamın kızındada aynı şekil fibrokist çıktı fakat o 40 yaşında doğum yapmadı bu fibrokist 1 yıl içinde kansere çevirdi ve göğsü alındı bende tedirgin oldum onun doktoruda fibrokist olan kadında yüzde doksan kanser riski taşır dikkat edilmelidir demiş
benim sormak istediğim budoğrumudur neyapmam gerekir nasıl bir önlem almalıyım kan bağından dolayı bendede bu sonuç olurmu cevaplarsanız sevinirim teşekkürler
Doç
Dr
mehmet KILIC
28
05:16:11
öncelikle geçmiş olsunfibrokistik hastalık memenin en sık görülen iyi huylu hastalığıdır
Memesiyle ilgili hiçbir şikayeti olmayan kadınlarda yapılan ultrasonoğrafi incelemesinde büyük oranda fibrokistlere rastlanılır
kesin sebebi bilinmemektedir
Takip eden ultrasonoğrafik incelemelerde kist kaybolabilir sonra memenin farklı yerinde çıkabilir
Bunun tedaviyle ilgisi yoktur
Fibrokistik hastalık kanser değildir, sonradan kansere dönüşmez, bulunduğu kadında meme kanseri riskini arttırmaz
Ama birinci derece akrabalarında meme kanseri olanların (fibrokistik hastalığı olsun veya olmasın ) daha düzenli takipleri gerekir
saygılarımlaDoç
Dr
Mehmet KILIç
Yazının Orjinali için Lütfen
saglikdanis
com
adresini ziyaret ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul