Konu
:
Besin Zehirlenmesinin Kontrolü
Yalnız Mesajı Göster
Besin Zehirlenmesinin Kontrolü
07-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Besin Zehirlenmesinin Kontrolü
besin zehirlenmesinin kontrolündeki ana problem insanlara elle geçecek kadar kolay oluşundan ve yüksek oranda insanda üremelerinden kaynaklanır
İdeal olarak besin ellenir ellenmez pişirilmelidir
Bu bakterilerin çoğalmadan yok edilmesi olarak da nitelendirilebilinir
Besinler gerekli sıcaklıkta korunmalı ve normal pişirmeyle yok edilebilmeli
Açıkçası besinlerin her zaman ellernir ellenmez pişirilmesi münkün değildir
Ek olarak soğuk yenen yiyecekler dokunulduktan sonra yeseler bile bazen artıp saklanırlar
Dokunmaya minimize etmek pişirmeden ve servis ederken bunu sağlamak lazım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul