Yalnız Mesajı Göster

Besin Zehirlenmesinin Kontrolü

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Besin Zehirlenmesinin Kontrolü





besin zehirlenmesinin kontrolündeki ana problem insanlara elle geçecek kadar kolay oluşundan ve yüksek oranda insanda üremelerinden kaynaklanırİdeal olarak besin ellenir ellenmez pişirilmelidirBu bakterilerin çoğalmadan yok edilmesi olarak da nitelendirilebilinirBesinler gerekli sıcaklıkta korunmalı ve normal pişirmeyle yok edilebilmeliAçıkçası besinlerin her zaman ellernir ellenmez pişirilmesi münkün değildirEk olarak soğuk yenen yiyecekler dokunulduktan sonra yeseler bile bazen artıp saklanırlarDokunmaya minimize etmek pişirmeden ve servis ederken bunu sağlamak lazım

Alıntı Yaparak Cevapla