Konu
:
Soru:"Tomografi Ve Röntgen"
Yalnız Mesajı Göster
07-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
sayın hocam birtakım gastrointestinal sistem düzensizliği dolayısıyle 10
tarihinde batın tomografisi ve hemen ardından (20 dakika sonra)ayakta batın bölesine röntgen çekildi
Daha sonrada (12 gün sonra)ince barsak filmi(2 saat içinde 3 film)çekildi herhangi bir olumsuz durum çıkmadı şükür
Hocam bu çekildiğim filimlerin özllikle tomıografinin zararlı olduğunu,hastaların radyasyona maruz kaldığını okuyorum duyuyorum
Bu kısa aralıklarla çekildiğim filmlerin bana çok büyük zararı olurmu ,olursa bu zararı azaltmak için ne yapmam gerekiyor
Doç
Dr
Omer ETLIK
15
10:17:53
rontgen filmlerinde ve tomografide radyasyon bulunmakta ve bunun zararlı etkisi yaklasık 100 yıldır bilinmektedir
Bununla beraber son yıllardaki yüksek teknolojili cihazlar sayesinde alınan radyasyon miktarı cok azaltılmıs olup onemsiz değerlerdedir
Son yıllarda radyasyonun zaralı etkilerine ait herhangi bir hastalık bildirlmemis yada tek tük sayılabilecek sayıdadır
Sizin durumunuz ise bir tomografi, direk batın ve ince barsak filmi ile aldıgınız doz cok az olup bu kadar radyasyon dozunu yazın oglen satlerinde günesli havada bir kac saat dolasrak bile alabilirsiniz
Yazının Orjinali için Lütfen
saglikdanis
com
adresini ziyaret ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul