Konu
:
Aromalı İçecek Tehlikesi
Yalnız Mesajı Göster
Aromalı İçecek Tehlikesi
07-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Aromalı İçecek Tehlikesi
2005?in ilk 10 ayında ?yüzde 100 meyve suyu ve nektar pazarı? yüzde 22 oranında büyüdü
Tüketicinin aromalı içecekler ile meyve suyunu birbirine karıştırdığını belirten Meyve Suyu Endüstrisi Derneği Başkanı Prof
Dr
Aziz Ekşi, ?Toplumumuzda aromalı içecekler ile toz içecekler de meyve suyu olarak algılanıyor
Hâlbuki bu içeceklerde meyve suyu yok
? dedi
Antalya Manavgat?ta düzenlenen ?Yüzde 100 Meyve Suyu? sempozyumu?nda konuşan Ekşi, meyve suyunda yüzde 100, nektarında yüzde 25-99, meyveli içecekte yüzde 10-49 arasında meyve suyu bulunduğu bilgisini verdi
Gülsan firmasından Osman Güldüoğlu da tüketicinin aromalı içecekler ile meyve suyunu karıştırmasının esas sorumlularının üretici firmalar olduğunu belirtti
Tüketicinin reklâm kampanyaları ve eğitimle bilinçlendirilmesinin şart olduğunu ifade eden Güldüoğlu, ?Bindiğimiz dalı kesiyoruz
Biz meyve suyu yerine aromalı içecekler yaparak tüketicinin kafasını karıştırdık
Aromalı içecekler ile meyve suyunun aynı olmadığı, başta okullar olmak üzere toplumun her kesiminde anlatılmalı ve reklâm kampanyaları düzenlenmeli
Aromalı içeceklerin üretiminin kısmen azaltılması ile ilgili sektörün önde gelen firmaları arasında centilmenlik anlaşması yapılması gerek
? diye konuştu
ZAMAN
Kaynak : Bayposta
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul