Konu
:
Soru:"Tremör"
Yalnız Mesajı Göster
07-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
sn doktorum ben 1964 trabzon akçaabat doğumluyum
benim sorunum bence çok çok ağır ,bende kendimi bildiğimden beri titreme var bu titreme ellerimde başımda bazen ayaklarımda yani heryerimde oluyor yaşım ilerledikce artıyor 18 yaşımdan beri doktora gidiyorum ,hiç bir çözüm olmadı bir dünya sinir ilacı kullandım çözüm olmadı artık iyce bunaldım çok araştırdım çözümü var deniyor ama bulamadım bütün tetkiklerim normal beyin tomografisi emar hepsi temiz hiç bir topluma giremiyorum
beni gören iş vermekden kaçınıyor aslında işimde başarılıyım tecrubemde çok ama gören tedirgin oluyor
iş yemeklerine gidemiyorum gitsemde rezil oluyorum
bana yardımcı olabilirmisiniz artık ilaçda kullanamıyorum çünkü 4 aydır ky tedavisi görüyorum
hastalığıma aileden gelen tremor teşhisi kondu ama çözüm bulunamadı
Doç
Dr
Cahide Topsakal
06
09
12:31:11
Sevgili Hasan Bey, ben de trabzon akcaabat dogumluyum
Biz karadenizlilerin kaninda noradrenalin seviyesi dogustan yuksek oldugu icin diger insanlara gore biraz daha titremeye ve heyecanlanmaya yatkin kisileriz genetik olarak
Sizin titremeniz yaygin ve cok ince tarzda ise (hani fazla sigara icenlerin ellerinde oldugu gibi) genellikle ailesel tremor grubu icine girer ve dideral gibi kalp ritmine de etkili ilaclardan yararlanilir
Ama KY ilaclari da kullandiginiz icin dideral sizinle celisiyor olacaktir
O nedenle doktorlar onaylamiyordur
Tremor genellikle norologlarin tedavi ettigi bir konudur
Biz norosirurjiyenleri ancak ilacla duzeltilemeyen tremorlar ilgilendirir ki o zamanda beyne bir takim elektrodlarla uyari-baskilama akimlari vererek etkili olmaya calisiriz, ama bunun icin de tremor tipinizin buna uygun olmasi gerek
Oncelikle bunun icin bir fonksiyonel norosirurji uzmanina gorunmeniz gerek
Bir konu daha var
Altta yatan metabolik bir hadisenin de olmamasi gerek
Ornegin hipertroidi
BIliyorsunuz ki hipertroidi de en cok titreme yapan hastaliktir
Gecmis olsun
Doc Dr Cahide Topsakal0 216 550 3737
Yazının Orjinali için Lütfen
saglikdanis
com
adresini ziyaret ediniz
Prof. Dr. Sinsi