Yalnız Mesajı Göster

Çikolata Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolata Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler




Kaliteli bir çikolata parlak, sert, gözeneksiz veya az gözenekli, kolay eriyen, damakta yağ tadı bırakmayan çikolatadır Nugat, bileşiminde şeker, nebati yağ, süt tozu, kakao, lesitin, vanilya bulunan fındığa has bir maddedir Pralin, fındık, şeker, süt tozu ve ayçiçeği yağından yapılan, pasta ve çikolata sanayiinde kullanılan bir maddedir Çikolatanın % 46sı bitkisel yağlar, yüzde 23ü amitler, yüzde 16sı proteinlerden oluşur Ayrıca fosfor ve potasyum açısından çok zengindir Bol miktarda demir içermektedir 100 gr sütlü çikolatada 588 kalori vardır Çikolata alırken şunlara dikkat edilmesi gerekir:1- Ambalajında içinde bulunan maddeleri belirtilen çikolatalar alınmalı2- Tanınmayan markaların çikolataları tüketilmemeli3- Çikolataların üretim ve son kullanma tarihlerine mutlaka bakılmalı4- Çikolata adı altında satılan farklı ürünleri yanlışlıkla almamak için ülkemizin bilinen ve güvenilir markaları tüketilmeli5- Açıkta satılan çikolatalar ile son kullanma tarihi ve içinde bulunan maddelerle ilgili etiket bilgilendirmesi olmayan ürünler alınmamalı6- Üzerinde Türkçe açıklaması olmayan ithal çikolatalar alınmamalı7- 18-20 derecede, kokulu yiyeceklerin yanına konulmayan çikolatalar alınmalı8- Sıcaklığa maruz kalmış çikolataların kristal yapısı bozulur, beyaz bir renk alarak, kumlu bir yapıya bürünürler Bu çikolatalar tüketilmemeli

Kaynak : Baypostacom

Alıntı Yaparak Cevapla