Yalnız Mesajı Göster

Ekmeğe 'Kanser' Katkısı!

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekmeğe 'Kanser' Katkısı!




Konya'da fabrika ve marketten alınan un numunelerinde kanserojen etkisi olduğu için yasaklanan beyazlatıcı katkı maddesi tespit edildi Sağlık Bakanlığı, 81 ilde alarma geçti

Sağlık Bakanlığı'na ulaşan un analizlerinden birinde, bu maddelerden "potasyumbromat"a rastlandı Tüketiciler Birliği Konya Şubesi'nin Konya İl Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'ne yaptırdığı iki analizde de "benzoil peroksit" görüldü

Tüketiciler Birliği'nin ocak ve haziranda Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Konya İl Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'ne yaptırdığı iki analizde, katkı maddeleri çıktı Birlik Genel Başkan Yardımcısı Kemal Özer, Konya'da marketten alınan iki un numunesinin analizi sonucu "benzoil peroksit" kullanıldığını belgelediklerini söyledi

81 ilde denetim var

Konuya toplum sağlığı için büyük önem arzettiği gerekçesiyle dahil olan Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, bir genelge yayınlayarak 81 il valiliğinden, denetimlerin artırılması ve analiz sonuçlarının gönderilmesini istedi Gıda Güvenliği ve Laboratuvar Daire Başkanı Cengiz Kesici, bakanlığa bugüne kadar ulaşan 225 analiz sonucundan birinde yasaklanan "potasyum bromat" kullanıldığının tespit edildiğini söyledi Kesici, gerekli yasal işlemlerin yapıldığını ve denetimlerin sürdüğünü keydetti

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı yetkilileri de denetimleri arttırdı İstanbul'da 11 bin 741 işyeri denetlendiğini söyleyen Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Prof Dr Nevzat Artık, İzmir ve Ankara'da da denetimler yapılacağını, İstanbul'daki denetimlerde soruna rastlanmadığını kaydetti


Kaynak : Baypostacom

Alıntı Yaparak Cevapla