Konu
:
Sebze-Meyve Kanser Riskini Düşürüyor
Yalnız Mesajı Göster
Sebze-Meyve Kanser Riskini Düşürüyor
07-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebze-Meyve Kanser Riskini Düşürüyor
Yapılan yeni bir araştırmaya göre ayda sadece 3 porsiyon brokoli ya da lahana, mesane kanseri riskini yüzde 40 oranında düşürüyor
çilek, kiraz, böğürtlen cinsinden meyveler de kansere karşı koruyor
özellikle de koyu renkli meyveler kanserden korunmak açısından çok yararlı
Mesane kanseri olan 275 hasta inceleyen New York'taki Roswell Park Kanser Enstitüsü uzmanları, bu hastaları 825 sağlıklı insanla karşılaştırdılar
Her iki gruba da özellikle brokoli ve lahana yiyip yemediklerini sordular
çünkü bu sebzelerin içerdiği isotiosiyanat” maddesi kansere karşı koruyucu etkiye sahip
Araştırma başkanı Dr
Li Tang, bu sebzeleri çiğ tüketmenin daha yararlı olduğuna dikkat çekiyor: Pişirmek içerdikleri maddenin yüzde 60-90'ını yok edebiliyor
” Fareleri brokoli ile besleyen araştırmacılar, çok fazla brokoli tüketen farelerde mesane kanseri görülme riskinin daha az olduğunu belirttiler
EkiptenDr
Yuesheng Zhang, brokolinin mesaneyi içeriden” koruduğunu ileri sürüyor: Mesane adeti bir çanta gibidir
Kanserler de genellikle mesanenin iç tabakasını kaplarlar
”
Bir başka araştırma da Ohio State üniversitesi'nde gerçekleştirildi
Gırtlak kanserine yakalanmam riski yüksek olan hastalara düzenli olarak siyah ahududu veren araştırmacılar, kanserin ne kadar önlendiğini incelediler
Dr
Laura Kresty ve ekibi 6 ay boyunca kadınların günde 32 gram, erkeklerin ise 45 gram ahududu yemelerini istedi
Araştırmanın sonunda hastaların yüzde 58'inin kanser riskinin düştüğü görüldü
Kaynak: saglicaklakal
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul