Yalnız Mesajı Göster

Sağlıklı Bir Bayram Tatili İçin Öneriler

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sağlıklı Bir Bayram Tatili İçin Öneriler




Diyetisyen Seçil Kenar, Kurban Bayramı nda et miktarı tüketimine dikkat çekerek, Bayram tatili süresince doğru beslenme& konusunda şu önerilerde bulundu…

- Bayram boyunca artacak olan et tüketimiyle birlikte sebze tüketiminin de artırılması gereklidir

- İkram amaçlı sunulan ağır hamurlu tatlılar ve çikolatalar yerine, sütlü ve meyveli tatlıları tüketmek ve porsiyon miktarlarını az tutmak sağlıklı bir seçim olacaktır

- Bayram ziyaretleri sırasında aratan çay ve kahve tüketimi aşırı miktarlarda olduğunda uykusuzluk, kalp ritim bozuklukları, mide problemlerine sebep olabilmektedir Bu tür içeceklerin tüketilen miktarlarına dikkat edilmelidir

- Günde 2-25 lt su tüketimine dikkat edilmelidir

- Sabah mutlaka güne kahvaltı edilerek başlanmalı, kahvaltı hafif ve her grup besin öğesini içerir nitelikte olmalıdır

- Kurbanlık hayvanların iç organları (sakatat) kolesterol ve yağ miktarları fazla olduğunda tüketilmesi önerilmemektedir

- Etlerin çok yağlı kısımları tüketilmemeli, hayvanın iç yağları yemeklere lezzet vermek amacıyla kullanılmamalıdır

- Etler kavurma ve kızartma yerine buğulama, haşlama, ızgara yöntemleri kullanılarak pişirilmelidirler

- diyabet hastaları, kalp ve damar hastaları, mide rahatsızlığı olanlar, hipertansiyon hastaları gibi belli bir beslenme düzeni ile takip edilen kişiler, diyetlerini bozmamaları gerekmektedir

- Sağlıklı yaşamın en temel kurallarından biri olan fiziksel aktivitenin arttırılmasına bayram boyunca da dikkat edilmeli, günlük tempolu yürüyüşlere devam edilmelidir

Kaynak : Baypostacom

Alıntı Yaparak Cevapla