Konu
:
Soru:"Hepatit B De Ne Zaman Biyopsi Yapılmalıdır?"
Yalnız Mesajı Göster
07-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yusuf Hocam Merhaba,
Adım Murat UYGUN, 27 Yaşındayım
Geçen aylarda Kızılaya kan verdim
Verdiğim kan örneğinde kızılay hepatit B bulgusuna rasladı
Beşiktaş Sait Çiftçi Polikliniği taşıyıcı olduğumu söyledi, yapılan tahliller sonucunda
Numune hastanesinde tekrar muayene oldum gerekli tahliller yapıldı, şua doktorum biopsi yapılmasını gerek gördü
Size sormak istediğim, biopsiyle araştırılan nedir? Ne gibi sonuçlar çıkabilir biopsiden
Çıkan sonuçlara göre biopsiden sonraki adımlar ne şekildedir? Cevap verebilirseniz çok sevinirim
İyi çalışmalar
Doç
Dr
Yusuf AKCAN
12
04
15:01:29
hepatit B taşıyıcısı olan kişilerde karaciğer enzimleri yüksek değilse benim kişisel uygulamam karaciğer biyopsisi yapmamak şeklindedir
zira karaciğer enzimleri en az iki kat yüksek değilse verilen tedavilere cevap olmuyor
<br style="font-family: Trebuchet MS;"><br style="font-family: Trebuchet MS;">biyopsi lehine düşeünenlerin dayanağı şu olabilir
karaciğer enzimleri normal göründese altta için için ilerleyen bir iltihaplanma olabilir
gerçek taşıyıcı demek için karaciğerinde biyopside normal olması gerekir denmesidir
<br style="font-family: Trebuchet MS;"><br style="font-family: Trebuchet MS;">hepatit c de durum farklıdır
hepatit c de enzimler normal olsada karaciğer biyopsisi alınıp tedavi düzenlenir
zira anzimler normal olsada hepatit c tedaviye enzimleri yüksek olan hastalar kadar cevap verebilir
<br style="font-family: Trebuchet MS;"><br style="font-family: Trebuchet MS;">hepatit b de enzim yüksekliği 2 kat olmaz ise tedaviye cevap düşük olacağından biyopsi tedaviyi değiştirmeyeceğinden gerekmez
<br style="font-family: Trebuchet MS;"><br style="font-family: Trebuchet MS;">
Yazının Orjinali için Lütfen
saglikdanis
com
adresini ziyaret ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul