Konu
:
Soru:"Kronik Hapatit B Mi Yağlanmamı"
Yalnız Mesajı Göster
07-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
öncelikle insanlarımıza bu şekilde yardımcı oldugunuz için teşekür ederim
benim sorum şu eşim 36 yaşında bundan 1yıl önce el ve ayak şişligi için doktora gitti
tahlilleri yapıldı ast 42ve alt 83 yüksek cıktı
10 gün ıstırahat verdi 10 gün sonunda bidaha tahlile cahırdı ast 45 alt 85 yine yüksek cıktı bide calış gel bida tahlil yapıyım dedi 15 günsonra yine yüksek cıktı ünüversiteye gönderdi
4 ayda ünüversitede izlendi DAN sürekli degişiyordu 18000 yüzlere cıktıgı oldu
biyopsiye karar verdiklerinde DAN sı 966 dı anti hbsnegatif hbsag pozitif anti hbcpozitif
burda gec sıra gelirdiye senelik izninde erzurum araştırma hastanesinde kız kardeşi hemşire orda biyopsi yapıldı
DAN sı düşük oldugu için ilac tedavisine başlamadıla bikac aydaha takip ettiler ensonki ast 47
41 alt ise 85
61DAN sı 366 dı fakat bu ay 6
100 artık ilac tedavisi başladı ilacın adı baraclude 0,5mg 3ay kullanacaksın sonra yine gelecen dedi doktor
bu arada karaciger 100 de70 miş yaglanma var sizden acele cevap bekliyorum
şimdi nolacak hap hastalıgı silecekmi
bizler aşılandık
nasıl bir hastalık anlamadım eşime moral vermeye calışıyorum ama benim moral sıfır lütfen bana bir cıkış yolu söyleyin tamamen bu hastalık tamamen gececekmi
bundan sonraki evrelerde ne olacak
kronik demek bu degerler düştümü taşıyıcı olarak kalacakmı demek
doktorlar bize düzgün bir acıklamaya yapmıyor
bu ülkede insan saglıgı bukadar degersizmi
allahtan sizin gibi doktorlarımız varda bizi bilgilendiriyor allah sizin gibi doktorları başımızdan eksik etmesin vereceginiz cevaplar icin şimdiden size teşekür ederim
Doç
Dr
Yusuf AKCAN
23
12:04:20
Tüm doktorlar değerlidir ve insanlara değer veriyordur inancındayım
hastanızda testler dışında bir şikayet varmı? halsizlik gibikaraciğer biyopsi sonucu nedir? esas sorun hepatit b mi yağlanmamı ayırdedilmeli?hepatit b viral bir hastalıktır
moral bozukluğunda virüslere karşı olan direnç düşer
yani bir sorun çıkmayacaksa bile sorunu moral bozup strese girenler çağırıyor olabilir
hepatit b tedavisi kadar yağlanmaya yönerlik tedavilerde akılda tutulmaldırhastanın yakınkarı mutlaka aşılanmalıdır
kardeşleri ve onların eşleri özellikle
hepatit b nin doğal seyri değişkendir
bir çok faydalı ilaç var
bunlar kişiye katkı sağlamaktadır
fazla moral bozmayınız
sağlıcakla
Yazının Orjinali için Lütfen
saglikdanis
com
adresini ziyaret ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster