Konu
:
Her Üç Çocuktan Biri Taciz Mağduru
Yalnız Mesajı Göster
07-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Her Üç Çocuktan Biri Taciz Mağduru[/b]
29
04
2008
Bursanın Yenişehir ilçesinde, Devlet Hastanesinde görevli Çocuk Hastalıkları Uzmanı Hülya Asgari, yapılan istatistiklere göre çocukların yüzde 3ünün fiziki ve cinsel istismara uğradığını söyledi
Belediyeden
Bursanın Yenişehir ilçesinde, Devlet Hastanesinde görevli Çocuk Hastalıkları Uzmanı Hülya Asgari, yapılan istatistiklere göre çocukların yüzde 3ünün fiziki ve cinsel istismara uğradığını söyledi
Belediyeden bilgilendirme konferansları
Devlet Hastanesi personeline çocuk hakları ve istismarı konusunda seminer verdiklerini belirten Dr
Hülya Asgari, "Bunun haricinde broşürler dağıtıp, ilçemizin muhtelif yerlerine afişler astık
Şimdi de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa velilere yönelik bir eğitim semineri vermeyi hedefliyoruz
Bu arada 21 Mayısta anne sütünün faydaları hakkında belediye ile ortaklaşa bir konferansımız olacak" dedi
Cinsel istismara dikkat çekiliyor
Her ferdin 18 yaşına kadar çocuk sayıldığına dikkati çeken Dr
Hülya Asgari, "Her çocuğun sağlıklı yaşama ve eğitim alma hakkı vardır
Bu haklar uluslararası sözleşmelerle koruma altına alınmıştır
Ülkemizde maalesef sosyal ve ekonomik sebeplerden dolayı çocuklarımızın çoğu fiziki, cinsel ve ruhi tacize uğruyor
Ülkemizde her üç çocuktan birisi cinsel istismara maruz kalıyor
Bu çok ciddi bir rakam
Biz bu konuya dikkat çekmek ve bunun önlenmesi için çabalıyoruz
Her vatandaş, özellikle 16 yaşının altında çalıştırılan ve internette çeşitli cinsel sömürüye uğrayan çocukları ilgililere bildirsin
Çocuklarımız yarınlarımızdır
Yarınlarımıza sahip çıkıp bu istismarlara son vermek için hepimize görev düşüyor
Gelin karanlığa bir umut ışığı yakalım ve bu istismarlardan hem çocuklarımızı hem de geleceğimizi kurtaralım" diye konuştu
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul